Szökőhév (mozi)A fiatal Anna (Amy Adams) kétségbeesve várja, hogy barátja, a számára minden szempontból tökéletes férfi végre feleségül vegye. A probléma csak az, hogy a sors egészen mást tartogat számára.

Aktív képAktív kép

Miután a pár negyedik évfordulója is leánykérés nélkül zajlik, Anna elhatározza, hogy saját kezébe veszi az ügyet. Szerencsére ráakad egy ír hagyományra, mely szerint szökőnapon, február 29-én a nők is megkérhetik kedvesük kezét. Anna-nak nem is kell több, elhatározza, Dublinba megy választottja után, hogy térden állva kérje férjül.

A tökéletesen eltervezett fiúkérés azonban nem megy olyan könnyen. A csöppet sem zökkenőmentes utazás és a borzalmas időjárás keresztbetesz Anna-nak, így Írország másik felén ragad, messze párjától. A váratlan helyzetben kénytelen egy igen jóképű ám annál cinikusabb férfi, Declan (Matthew Goode) segítségét kérni, hogy vágjon át vele az országon és keressék meg együtt barátját. A kalandos utazás alatt az alkalmi páros azonban rádöbben, hogy a szerelem felé vezető út nem mindig egyenes.

 

színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 100 perc, 2010

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

 

rendező: Anand Tucker

forgatókönyvíró: Deborah Kaplan, Harry Elfont

zeneszerző: Randy Edelman

operatőr: Newton Thomas Sigel

producer: Gary Barber, Chris Bender, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman, Jake Weiner

vágó: Nick Moore

 

szereplő(k):

Amy Adams (Anna)

Matthew Goode (Declan)

John Lithgow (Jim)

Kaitlin Olson (Libby)

Adam Scott (Jeremy)

Peter O’Meara (Ron)

Michael J. Reynolds (Jerome)

Flaminia Cinque (Carla)

 

Bemutató dátuma: 2010. január 28. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Forrás: