Brooklyn mélyén (mozi)A film három kilátástalan helyzetbe került rendőr pokoljárását követi végig, akik Brooklyn legsötétebb körzetében néznek szembe erőszakkal, korrupcióval és a saját démonaikkal.Aktív képAktív kép

A boldogtalan házasságában vergődő Eddie (Richard Gere) az alkoholban és egy fiatal prosti karjaiban remél megváltást. 20 eseménytelen évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt.

Sal (Ethan Hawke) büszke, 5 gyermekes családapa, aki családja szebb jövőjének reményében, a kábítószerosztályon lehúzott 12 évnyi kemény munkáját teszi kockára egy veszélyes magánakcióval.

Tango (Don Cheadle) 3 éve dolgozik beépített zsaruként drogdealerek, gyilkosok között és még 9 hónap börtönt is bevállalt a tökéletes álcázás kedvéért. Azonban hogy visszanyerhesse feleségét és régi életét, felettese egy utolsó feladattal bízza meg: börtönbe kell juttatnia bizalmasát és legjobb barátját, Cazt (Wesley Snipes).

Eddie-nek, Sal nak és Tangonak sosem kellett volna találkozniuk, de döntéseik és egy szervezett rendőrségi drograzzia ugyanarra az elátkozott bűnügy helyszínére sodorja őket.

színes, feliratos, amerikai krimi, 140 perc, 2009

16 éven aluliak számára nem ajánlott

 

rendező: Antoine Fuqua

forgatókönyvíró: Michael C. Martin

operatőr: Patrick Murguia

zene: Marcelo Zarvos

producer: Elie Cohn, Basil Iwanyk, John Langley, Avi Lerner, John Thompson

vágó: Barbara Tulliver

 

szereplő(k):

Richard Gere (Eddie Dugan)

Ethan Hawke (Sal)

Don Cheadle (Tango)

Wesley Snipes (Caz)

Jesse Williams (Eddie Quinlan)

Lili Taylor (Angela)

Vincent D’Onofrio (Carlo)

Ellen Barkin (Smith ügynök)

 

Bemutató dátuma: 2010. április 22. (Forgalmazó: Palace Pictures)

Forrás: