Dobogó kövek (mozi)Egy debreceni fiatalokból álló, öt tagú baráti társaság szíve-lelke és központi figurája Patrik és Félix, akik gyerekkori jóbarátok. Félix egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozik mint teszter, Patrik pedig alkalmi munkákból finanszírozva tengeti mindennapjait.

 

Békés, bár cseppet sem könnyű életük azonban gyökeres fordulatot vesz, amikor az anyagi problémákkal küzdő Félixet kirúgják az állásából, Patrik pedig egy zsebkendőnyi, dobogókői, értéktelen birtok mellé még hatalmas tartozást is örököl nagyapjától.

A két főhős és a kis társaság többi tagja; egy chip-n-dale táncos, egy hacker és a segítőkész barátnő összefognak, hogy gyorsan és egyszerűen pénzt kerítsenek. Tervük, hogy Félix volt munkahelyéről meglovasítsanak egy nagyértékű szoftvert, azonban egész másként alakul, mint ahogyan azt kieszelték.

Az eseményekbe ráadásul Ricsi, Patrik kétes jellemű unokatestvére is belekavar. Megtudja ugyanis, hogy unokaöccse frissen örökölt dobogókői telkén a régi hun legenda szerint a felbecsülhetetlen értékkel bíró „dobogó kövek” vannak elásva.Aktív képAktív kép

 

színes, magyar játékfilm, 102 perc, 2010 (16)

Stereo

 

rendező: Martin Csaba

forgatókönyvíró: Martin Csaba

zeneszerző: Molnár Attila

operatőr: Mayer Zoltán

producer: Martin Csaba, Tímár Dávid, Deák Péter, Füzesi Zsolt

társrendező: Tokay Péter

vágó: Martin Csaba

 

szereplő(k):

Martin Csaba (Patrik)

Molnár Attila (Félix)

Pindroch Csaba (Ricsi)

Czupi Kála (Fanni)

Tánczos Tamás (Géza)

Ilyés József (Alf)

Szilágyi István (Papi)

Harna Péter (Kocsor Feri)

Szabó Kimmel Tamás (Sziráki Peti)

 

Bemutató dátuma: 2010. október 28. (Forgalmazó: Drastique Kft.)

Forrás: