Patrick Orbera ünnepelt futballsztár – volt. A sikeres pályán töltött éveket a kezdetekben még eredményes edzői karrier követte, de napjainkra lecsúszott, alkohol- és drogfüggő kezelhetetlen lumpenné lett. Tarthatatlan életvitele, és egy élő tévé műsorban elkövetett tettlegessége következtében kislányától is eltiltja a bíróság.

A bírónő a jó útra térés reményében egy Bretagne partjainál található kis szigetre „száműzi”, ahol egy kilátástalan sorsú közösség küzd a tisztességtelen ingatlan befektetőkkel a halfeldolgozó üzemük bezárása ellen. Utolsó reményük a konzervgyár futballcsapata, amely egy véletlen folytán még versenyben van a nemzeti kupáért folyó küzdelemben. Ha további három mérkőzésüket megnyerik, megmenthetik a szigetlakók egyetlen bevételi forrását, a halfeldolgozót. A helyi halászokból álló hobbi csapat esélytelen a további küzdelmekben, csak a csoda segíthet rajtuk.

 

Orbera, a saját és a szigetlakók nehéz helyzetét átérezve egy hirtelen ötlettől vezérelve elszánja magát: az utolsó nagy lehetőséget megragadva egykori pályatársait, játékosait összeverbuválja a nemes cél érdekében.

A „csodacsapat” tagjainak mindegyike már régen eltávolodott a futball világától. Mindenkinek különböző testi, lelki bajai vannak; a foci az, ami a legkevésbé érdekli őket. Az egykori klasszisok, akik egymással sem jönnek ki, egy ideálisnak közel sem mondható környezetben, számos kacagtató kalandon keresztül csiszolódnak csapattá a helyi halászokkal.Aktív képAktív kép

 

színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 97 perc, 2013 (12)

 

rendező: Olivier Dahan

forgatókönyvíró: Olivier Dahan, Philippe de Chauveron, Marc de Chauveron, Isaac Sharry

zeneszerző: Guillaume Roussel

operatőr: Alex Lamarque

producer: Isaac Sharry

vágó: Richard Marizy

 

szereplő(k):

José Garcia (Patrick Orbéra)

Jean-Pierre Marielle (Titouan Leguennec)

Franck Dubosc (David Léandri)

Gad Elmaleh (Rayane Ziani)

Joey Starr (Shaheef Berda)

Omar Sy (Wéké N’Dogo)

Ramzy Bedia (Marandella)

Jean Reno (Jean Reno)

 

szinkronhang:

Gesztesi Károly (Patrick Orbéra magyar hangja)

Reviczky Gábor (Titouan Leguennec magyar hangja)

Rudolf Péter (David Léandri magyar hangja)

Kerekes József (Rayane Ziani magyar hangja)

Ganxta Zolee (Shaheef Berda magyar hangja)

Kálid Artúr (Wéké N’Dogo magyar hangja)

Scherer Péter (Marandella magyar hangja)

Mészöly Kálmán (Jean Reno magyar hangja)

 

Bemutató dátuma: 2013. március 28. (Forgalmazó: MTVA)

Forrás: