Vadászok törnek az erdőre, egyedül a helyi vadőr tolókocsihoz kötött fia és az ő nagyothalló kutyája próbálja megállítani a vadorzókat.

Aktív képAktív kép

A környék azonban nemcsak puskaropogástól hangos, egy vándorcirkusz is a közeli réten ver sátrat. A Trilibusz cirkusszal különös, hóbortos állatsereglet is érkezik, akiket Balfék és Jobbfék gondoz – ám a társulat igazi feje a direktor félelmetes felesége, a titokzatos múltú Arcadonna. Amikor Kis Vuk, a bátor növendékróka körülszaglászik a lakókocsik körül, az egyik plakáton a saját, rég nem látott apját ismeri fel. Gondolkodás nélkül a kiszabadítására siet. A támadás eredménye azonban csupán a teljes káosz.
Vuknak most egyszerre kell megmentenie a családját, kiszabadítania a cirkuszban raboskodó állatokat és elűznie az egyre bátrabban pufogtató vadászokat. Egy fiatal és tapasztalatlan róka számára már a küldetés harmada is lehetetlen: Vuk azonban nem gondolkodik sokat, belevág élete legnagyobb kalandjába. Néhány segítőkész gyerek, pár bolondos négylábú és sok bátorság segítségével bármi megtörténhet.

 színes magyar-angol animációs film, 80 perc, 2007
korhatárra tekintet nélkül megtekinthető
Dolby Digital

rendező: Gát György, Uzsák János
író: Fekete István
forgatókönyvíró: Gát György, Dóka Péter
dramaturg: Gát Anna, Bánki Iván
zene: Wolf Péter
producer: Gát György, Dévényi Gyula
executive producer: Kende Zsófia, Sipos Kornél, Melvyn Singer , Stephen Malit

szereplő(k):
Gálvölgyi János (Vuk)
Gubás Gabi (Carmella)
Kulka János (Doki)
Dörner György (Csimpi)
Csőre Gábor (Kis Vuk)
Bodrogi Gyula (Erdőmester)
Reviczky Gábor (Igazgató)
Borbás Gabi (Arcadonna)
Zana "Ganxsta" Zolee (Kárkár)

Bemutató dátuma: 2008. április 17. (Forgalmazó: Budapest Film)

Forrás: port.hu