Hópihe (mozi)Hópihe tudja, hogy milyen érzés másnak lenni: születése óta ő az egyetlen, aki hófehér bundájával kitűnik a többi gorilla közül. Bár a barcelonai állatkert lakójaként ő a legkedveltebb látványosság, és minden kisgyerek csak őt szeretné látni, a többi gorilla mégsem érti, hogy mit esznek rajta az emberek, és miért is annyira különleges ez a velük együtt élő fura szerzet.

 

De Hópihét nem olyan fából faragták, hogy csak úgy lenyelje az őt érő támadásokat. Nagy tervei vannak. Barátaival, a vörös panda testében reinkarnálódott buddhista fekete párduccal, Ailurral, és egy csupaszív kislánnyal, Paulával a hatalmas erejű boszorkányhoz készülődik, annak reményében, hogy ő is olyan normális gorilla lehet, mint a társai az állatkertben.

A jóbarátok azonban nem is sejtik, hogy a biztonságot nyújtó állatkerttől távol mekkora veszélynek vannak kitéve, és milyen kalandok árán juthatnak el a cirkuszi boszihoz. És a baj nem jár egyedül. Az útjukat a gonosz szívű Luc de Sac is keresztezi, aki meg van győződve arról, hogy Hópihe szíve egy olyan amulett, ami véget vethet balszerencséjének. És Luc bármire képes, hogy megszerezze, amit akar. De a három kalandor bebizonyítja, hogy szeretettel, bátorsággal, és sok leleményességgel bármit le lehet győzni.

színes, magyarul beszélő, spanyol animációs film, 86 perc, 2011 (6) Aktív képAktív kép

 

rendező: Andrés G. Schaer

forgatókönyvíró: Albert Val, Amelia Mora

zeneszerző: Zacarías M. de la Riva

operatőr: Sergi Bartrolí

producer: Julio Fernández, Gemma Larregola, Jordi Roigé

vágó: Álex de Molina

 

szereplő(k):

Ariana Grande (Hópihe hangja)

Elsa Pataky (Bruixa del Nord)

Constantino Romero (Ron hangja)

Pere Ponce (Dr. Archibald hangja)

Elsa Anka (Professzor)

Rosa Boladeras (Anna)

David Spade (Jenga hangja)

Jennette McCurdy (Petunia hangja)

Nathan Kress (Elvis hangja)

 

Bemutató dátuma: 2013. szeptember 26. (Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.)

Forrás: