Időről időre (About Time)21 éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra… Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben.

Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot… azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk.

Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwallból, hogy ügyvédnek tanuljon, és végre megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Maryvel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán először találkoznak újra… és újra… de végül, sok agyafúrt időutazás után Tim elnyeri a lány szívét.

Hősünk ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a szülésre a hatalmas közlekedési dugó ellenére is.

Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van. Az időutazásnak vannak határai, és veszélyes is lehet.

színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 123 perc, 2013 (12) Aktív képAktív kép

rendező: Richard Curtis

forgatókönyvíró: Richard Curtis

operatőr: John Guleserian

producer: Tim Bevan, Eric Fellner

vágó: Mark Day

szereplő(k):

Rachel McAdams (Mary)

Domhnall Gleeson (Tim)

Margot Robbie (Charlotte)

Vanessa Kirby (Joanna)

Bill Nighy (Dad)

Tom Hollander (Harry)

Lindsay Duncan (Mum)

szinkronhang:

Ruttkay Laura (Mary magyar hangja)

Szatory Dávid (Tim magyar hangja)

Bartsch Kata (Charlotte magyar hangja)

Nemes Takách Kata (Joanna magyar hangja)

Harsányi Gábor (Dad magyar hangja)

Forgács Péter (Harry magyar hangja)

Bánsági Ildikó (Mum magyar hangja)

 

Bemutató dátuma: 2013. október 17. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Forrás: