Templom a dombonDubrovnik és Montenegró között félúton, a bosnyák hegyek ölelésében fekszik a soknemzetiségű Trebinje. Amikor Marko, a fiatal katona eltávozást kap a frontról, néhány napra hazatér városába az apjához, a barátnőjéhez és a legjobb barátjához.

A háború elől a bájos kisváros sem nyújt menedéket: hirtelen és értelmetlenül tör felszínre az erőszak, amikor három katona rátámad egy békés muszlim boltosra, Harisra. Marko az egyetlen, aki a közbeavatkozik, így megmenti az árus életét, viszont ezért súlyos árat fizet.

Az egykori barátok és ellenségek sorsa tizenkét évvel később ismét összefonódik, a háború soha be nem gyógyult sebei újra felszakadnak. Pattanásig feszült helyzetben kell mindannyiuknak meghozniuk a döntést: bosszút állnak-e a múltbéli sérelmekért, vagy megteszik az első lépést a megbocsátás felé.

A bravúrosan megszerkesztett és egy thriller feszültségével elkészített Templom a dombon sok nézőpontból keres arra választ, hogy van-e értelme jót tenni az életben, és túl tudunk-e lépni az évtizedes, vagy akár ezeréves ellentéteken.

színes, feliratos, szerb-német-francia-szlovén-horvát filmdráma, 112 perc, 2013 (16) Aktív képAktív kép

rendező: Srđan Golubović

forgatókönyvíró: Melina Pota Koljevic, Srđan Koljević

zeneszerző: Mario Schneider

operatőr: Aleksandar Ilić

producer: Emilie Georges, Danijel Hočevar, Boris T. Matić, Jelena Mitrović, Alexander Ris

vágó: Marko Glusac

szereplő(k):

Vuk Kostić (Marko)

Aleksandar Berček (Ranko)

Leon Lučev (Haris)

Nebojša Glogovac (Nebojsa)

Boris Isaković (Todor)

Nikola Rakočević (Bogdan)

Hristina Popović (Nada)

 

Bemutató dátuma: 2013. október 10. (Forgalmazó: Mozinet)

Forrás: