Amikor Walt Disney (Tom Hanks) kislányai könyörögtek apjuknak, hogy filmesítse meg P.L. Travers (Emma Thompson) Mary Poppins című könyvét (az volt a kedvencük), Disney tett egy ígéretet, melyről nem gondolta volna, hogy húsz évébe telik, míg sikerül valóra váltania.

 

A jogok megszerzésében ugyanis nem várt nemezissel találta szembe magát: a goromba és hajthatatlan szerzőnővel, akinek egyáltalán nem állt szándékában átengedni szeretett, mágikus dadusát a kíméletlen hollywoodi gépezetnek. Végül a könyv hanyatló népszerűségétől megijedve Travers belement, hogy elutazik Los Angelesbe és meghallgatja Disney terveit.

Abban az 1961-es két hétben Walt megpróbálta elbűvölni Traverst, gyönyörű storyboardokkal és a Sherman-fivérek fülbemászó dalaival bombázta az írónőt, akit azonban továbbra sem tudott lázba hozni. Úgy tűnt, a jogok végleg elúsznak. Disney-nek vissza kellett nyúlnia saját gyerekkorába, hogy megértse, milyen szellemek kísértik Traverst. Így tudták végül együtt kiszabadítani Mary Poppinst a könyv lapjairól, és elkészíteni a mozgókép történelmének egyik legvarázslatosabb filmjét.

színes, feliratos, amerikai-angol-ausztrál filmdráma, 125 perc, 2014

rendező: John Lee Hancock

forgatókönyvíró: Sue Smith, Kelly Marcel

zeneszerző: Thomas Newman

operatőr: John Schwartzman

producer: Ian Collier, Alison Owen, Philip Steuer

vágó: Mark Livolsi

szereplő(k):

Tom Hanks (Walt Disney)

Emma Thompson (P.L. Travers)

Colin Farrell (Travers Robert Goff)

Paul Giamatti (Ralph)

Jason Schwartzman (Richard Sherman)

Rachel Griffiths (Ellie néni)

Bemutató dátuma: 2014. január 30. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Forrás: port.hu