Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Azonban az ifjú félisten még nem is sejti, mekkora utat kell megtennie, hogy sorsa beteljesedjen.

 

Egyetlen vágya, hogy igaz szerelmével, Hébével lehessen. A gyönyörű krétai hercegnőt viszont Herkules testvérének, Iphiklésznek szánták feleségül, így Herkules jelenléte nem kívánatossá válik a király számára. Hogy beteljesedjen a frigy, Herkulest Egyiptomba száműzik, rabszolgakereskedők kezére kerülve pedig eladják gladiátornak. Az egyre népszerűbb harcos nem adja fel a küzdelmet, bosszút akar állni a királyon, az összeesküvőkön.

Herkules rájön, hogy sokkal nagyobb erő lakozik benne, mint azt valaha is elképzelte: Zeusz fiaként isteni hatalommal bír. A vakmerő és bátor harcos visszatérve hazájába, az elnyomottak élére áll, és vezérükként indul a király elleni küzdelembe, hogy megszabadítsa a birodalmat a félelemtől, és az elnyomástól, beteljesítve ezzel az isteni jóslatot.

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 99 perc, 2014

rendező: Renny Harlin

forgatókönyvíró: Renny Harlin, Daniel Giat, Sean Hood, Giulio Steve

zeneszerző: Tuomas Kantelinen

operatőr: Sam McCurdy

producer: Boaz Davidson, Renny Harlin, Danny Lerner, Les Weldon

vágó: Vincent Tabaillon

szereplő(k):

Kellan Lutz (Herkules)

Gaia Weiss (Hebe)

Scott Adkins (Amphitryon király)

Roxanne McKee (Alcmene királynő)

Liam Garrigan (Iphicles)

Liam McIntyre (Sotiris)

Rade Šerbedžija (Chiron)

Johnathon Schaech (Tarak)

Bemutató dátuma: 2014. január 30. (Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.)

Forrás: port.hu