George Lucas jobb keze, az előzménytrilógia és a készülő Star Wars-tévésorozatok producere ezúttal is beszélt a folyamatban lévő projektekről.

Rick McCallum a tévésorozatról

A májusi Star Wars Celebration IV és a júliusi Celebration Europe után a múlt hétvégén a francia rajongók külön is megünnepelték a Star Wars 30. évfordulóját, a Párizsban rendezett Star Wars Reunion II találkozóval, mely gazdag programkínálattal, a hat mozifilm levetítésével, a filmek francia szinkronjában közreműködő színészek széles palettájával, valamint olyan díszvendégekkel várta a látogatókat, mint például Orli Shosan (Shaak Ti), Richard LeParmentier (Motti admirális), Garrick Hagon (Biggs), Anthony Daniels (C-3PO), Lorne Peterson, Robert Watts, Steve Sansweet, valamint Rick McCallum producer.
George Lucas jobb keze, az előzménytrilógia és a készülő Star Wars-tévésorozatok producere ezúttal is beszélt a folyamatban lévő projektekről. McCallum a francia nyelvű kamuiweb.com információi szerint az élőszereplős sorozatról az alábbiakat mondta el, s mivel a nyilatkozat hivatalos forrásból származik, nem is tekintjük spoilernek:

– Boba Fett biztosan szerepelni fog a sorozatban, és McCallum Daniel Loganre (a II. Epizód Boba Fettjére) osztaná a szerepet.
– A sorozatot kábelen fogják terjeszteni.
– 100 epizódra szerződnek, és a producer abban bízik, hogy ezt később 400 epizódra terjeszthetik ki.
– Az első 100 epizód után elképzelhető, hogy az Expanded Universe szereplői is helyet kapnak a sorozatban, egyelőre csak új karakterekben gondolkodnak.

A Clone Wars animációs sorozatról pedig elhangzott, hogy az első évad 21, egyenként 22 perces epizódból áll. Steve Sansweet, a Lucasfilm rajongói kapcsolatokért felelős igazgatója, aki maga is részt vett a kétnapos találkozón, eddig 6 részt látott ezek közül.

Mindezek fényében érdemes elolvasni azokat az információkat, amelyeket a hónap közepén szellőztetett meg az aintitcool.com és a theforce.net – október 17-én számoltunk be róluk hírrovatunkban (SWTV: az első spoilerek?). Úgy tűnik, némely értesülések megerősítést, mások cáfolatot nyertek. 

2007.10.31.

Hat írót már szerződtettek

Tegnap beszámoltunk róla, milyen érdekességeket mondott Rick McCallum producer a tervezett élőszereplős és a készülő animációs Star Wars-tévésorozatról egy a múlt hétvégén zajlott nagyszabású francia Star Wars-találkozón. A theforce.net a francia nyelvű starwars-universe.com-ra hivatkozva további információkkal szolgál.
A hírek szerint hat forgatókönyvírót már szerződtettek az élőszereplős produkcióhoz, akik novemberben kezdik a munkát. McCallum azt reméli, hogy a tévésorozat zenéjét is John Williams szerzi majd, bár szavai szerint ezt még túl korai lenne eldönteni. Mindenesetre úgy nyilatkozott, hogy minden epizódhoz saját zenét szeretnének írni.
Az animációs sorozatról szólva elhangzott: elképzelhető, hogy a sorozatot egyszerre több országban kezdik el sugározni. Ha eldől, melyik tévétársaság tűzi műsorra a produkciót, több trailert is fogunk látni. Az első – és eddig egyetlen – előzetes májusban jelent meg a starwars.com-on.
Végül szóba került a "Saga Box Set", azaz a hat mozifilmet tartalmazó DVD-kiadás lehetséges megjelenése is. A Lucasfilm egyelőre meg kívánja várni, hogy eldőljön a HD DVD és a Blue Ray technológia közötti mérkőzés. Azt nem tudjuk, hogy a producer nagyotmondásának tudható-e be, de azzal kecsegtetett, hogy a gyűjteményben száz órányi dokumentumfilm fog helyet kapni.

    Szerző:Plokoom

Forrás:www.starwars.hu