Bemutató dátuma: 2007. december 20.

 A gyönyörű Holly Kennedy-nek (Hillary Swank) nem is lehetne boldogabb élete: nagy szerelméhez, a szenvedélyes Gerry-hez (Gerard Butler) ment feleségül, aki bármikor képes mosolyt csalni az arcára. Így mikor a férfi betegségben meghal, Holly összeomlik és ő sem akar tovább élni.

Csak egyvalaki tudná felrázni fásultságából, de ő már nincs az élők sorában. Senki sem ismeri jobban Holly vágyait és álmait, mint Gerry. Még szerencse, hogy volt egy terve, mielőtt elment.

Halála előtt Gerry számos levelet írt Holly-nak, melyek segítségével talán a nő nem csupán gyászán lesz úrrá, de ismét felfedezheti önmagát. Az első üzenet Holly harmincadik születésnapján érkezik egy torta és – a nő legnagyobb megrökönyödésére – egy magnókazetta formájában, melyen Gerry szól hozzá. A férfi arra kéri őt, hogy mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban mind újabb és újabb üzenetek jönnek Gerry-től, méghozzá a lehető legmeglepőbb formában, és mindegyik egy-egy új kalandra buzdítja Holly-t. Az üzeneteket mindig ugyanaz a mondat zárja: "P.S. I Love You" ("Utóirat: szeretlek.")

Holly anyja (Kathy Bates) és legjobb barátai, Denise (Lisa Kudrow) és Sharon (Gina Gershon) egyre jobban félnek attól, hogy Gerry levelei a múlthoz láncolják a nőt, az igazság viszont az, hogy minden egyes levél a felfedezésre váró jövőre irányítja Holly tekintetét.

Gerry szavait követve Holly izgalmas és gyakorta vidám felfedezőútra indul ebben a lélekemelő filmben, amely megható mesét sző a barátságról és a házasságról, valamint a szerelem erejéről, amely a halálból is képes új életet kovácsolni.

 színes magyarul beszélő amerikai vígjáték, 126 perc, 2007
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Richard LaGravenese
író: Cecelia Ahern
forgatókönyvíró: Richard LaGravenese, Steven Rogers
zeneszerző: John Powell
operatőr: Terry Stacey
producer: Wendy Finerman, Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Molly Smith
vágó: David Moritz

szereplő(k):
Hilary Swank (Holly Kennedy)
Gerard Butler (Gerry Kennedy)
Lisa Kudrow (Denise Hennessey)
Gina Gershon (Sharon McCarthy)
Harry Connick Jr. (Daniel Connelly)
Kathy Bates (Elizabeth)
Jeffrey Dean Morgan (William)
James Marsters (John McCarthy)

Forrás: port.hu