Bemutató dátuma: 2007. november 8.

   A hatvanas évek Washingtonjában a kisebbségek szociális öntudatra ébredése és a soul zene elterjedése egybeesett, és mindez csodálatos vibrálást eredményezett a levegőben.

Ezt használta ki Petey az önkifejezés egy sajátos módjára. Barátnője, az eltántoríthatatlan Vernell Watson (Taraji P. Henson) segítségével műsorvezető lett a WOL-AM csatornán, ahol programigazgatójával, Dewey Hughes-szal (a kétszeres Golden Globe-jelölt Chiwetel Ejiofor) karöltve forradalmi műsort hoznak létre akkora sikerrel, hogy Petey népszerűsége gyorsan túlszárnyalta még a legnagyobb példaképeiét is.

Petey nemcsak a zenének, hanem az igazságot folyton kereső szókimondásának is köszönhette sikerét, és még a rádió tulajdonosával is vállalta a konfliktusokat az igazáért. Ő lesz Amerika új hangja, aki kendőzetlenül beszél a faji különbségekről és a politikáról egyenesen az emberekhez. Az ő lenyűgöző élettörténetét meséli el ez a film.

Az Oscar-jelölt Don Cheadle (Hotel Ruanda, Ocean's trilógia) személyesíti meg a nagy vásznon az egyetlen igazi Ralph Waldo "Petey" Greene Jr.-t a Mondd, testvér!-ben, méghozzá viccesen, drámaian, inspirálóan, de mindenekelőtt hűen a valósághoz.

 színes feliratos amerikai életrajzi dráma, 118 perc, 2007
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Kasi Lemmons
forgatókönyvíró: Rick Famuyiwa, Michael Genet, Kasi Lemmons
zeneszerző: Terence Blanchard
operatőr: Stéphane Fontaine
producer: Joe Fries, Mark Gordon, Sidney Kimmel, Josh McLaughlin
vágó: Terilyn A. Shropshire

szereplő(k):
Don Cheadle (Ralph "Petey" Greene)
Martin Sheen (E.G. Sonderling)
Chiwetel Ejiofor (Dewey Hughes)
Taraji P. Henson (Vernell)
Cedric the Entertainer (Waylon)

Forrás: www.port.hu