Összeszedtünk néhány olyan dolgot, amit nem szoktak kiemelni, pedig elég jelentős különbség a kétfajta suli között. És meg is kell tanulni alkalmazkodni hozzá. Te mivel egészítenéd ki a listát?

1. Az új rutin kialakítása

Gimiben bementél reggel, az óráid szépen követték egymást, végeztél valamikor délután, aztán hazamentél, és kész. Ezzel szemben az egyetemen össze-vissza vannak az óráid, két előadás között néha nagyobb szüneted van, amit meg kell tanulnod hasznosan kitölteni. Vannak napok, amikor agyzsibbadásig benn vagy este, máskor pedig egy előadásod van egész nap – amire épp ezért vagy bemész, vagy nem. A hektikus hétköznapokhoz ki kell tudni alakítani egy rutint, ha minél hatékonyabban akarod eltölteni az időd.

2. Rá tudod-e venni magad, hogy bemenj órára?

A gimiben nem lehetett feltűnés nélkül ellógni egy napot, az egyetemen viszont vannak olyan előadások, amikre nem kötelező bejárni, nem ellenőrzi a tanár. És ha az a reggel 8-as, akkor van bármi esély, hogy valaha bemenj?

3. Mindent neked kell felkutatni

A gimiben a kezedbe adták a könyvet, amiből tanulni kell, vagy kaptál szépen lefénymásolva kiegészítéseket. Mit kapsz az egyetemen? Egy listát a kötelező irodalomról. Hogy hogyan szerzed be, mikor, honnan, az teljesen rád van bízva.

Bővebben: http://diakszemmel.hu/index.php/2019/10/5-kulonbseg-a-gimi-es-az-egyetem-kozott/?fbclid=IwAR0XswFnRZwmx_zvMhTsNse06znuZKKYtlnAA6dURbMVxUs6-qYsYsJtNh8

Forrás: diakszemmel.hu