Egy nap, amikor belenézünk a tükörbe, nem ismerünk magunkra a tükörképünkben.

Ha gyakran vagyunk nyugtalanok, vagy unatkozunk, az azt jelentheti, hogy szükségünk van a változásra. Nem kell feltétlen az egész életünket gyökerestől felforgatni. Egy új hobbi, új barátok vagy egy új edzésterv is kitöltheti a tátongó ürességet.

„Az egyetlen módja annak, hogy éljünk, ha növekedünk, az egyetlen módja annak, hogy növekedjünk, ha változunk, az egyetlen módja, hogy változzunk, ha tanulunk. Az egyetlen módja annak, hogy tanuljunk, ha kiszolgáltatjuk magunkat. És az egyetlen mód arra, hogy kiszolgáltassuk magunkat, ha belevetjük magunkat az ismeretlenbe. Tedd meg most! Vesd magad az ismeretlenbe!” – C. JoyBell C.

7 jel, ami arra utal, hogy a lelked készen áll a változásra

Ha gyakran elkalandozol a munkádtól, és azon veszed észre magad, hogy csak bámulsz kifele az iroda ablakán, és valami jobbra vágyakozol, valószínűleg drasztikus változásra van szükséged. Manapság sokan úgy érzik, csapdába estek a munkájukban, vagy azért, mert folyamatosan stressznek vannak kitéve, nem találják kielégítőnek a munkát, vagy a főnökük képtelen elvárásai miatt. A Gallup Intézet világszintű felmérése szerint 1 milliárd teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló közül mindössze 15% érzi úgy, hogy leköti a munkája. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók 85%-a boldogtalan munkahelyén.

Ha pedig az időd nagy részében nem elégít ki a munkád, akkor megtörténhet, hogy karriert kellene váltanod. Lehet, hogy szeretnél a saját magad főnöke lenni, vagy visszamennél tanulni, hogy valamilyen más diplomát szerezz. Ebben az esetben hallgatnod kell a megérzéseidre, hogy kitaláld, mi a számodra legmegfelelőbb lépés.

Az unalom egészségi problémákat okozhat, tanulmányok bizonyították, hogy a boldogtalan, elégedetlen emberek esetében nagyobb a depresszió, szorongás, drogfüggőség és más mentális problémák kialakulásának kockázata.

2. Hol van a tűz?

Amikor reggel megszólal az ébresztő, úgy érzed tele vagy energiával, és készen állsz a munkára? Vagy már most kimerült és lehangolt vagy, ha az előtted álló napra gondolsz? Ha a második lehetőség igaz rád, akkor a lelkednek változásra van szüksége. Meg kell kérdezned magadtól, mi az, amivel szívesebben töltenéd az idődet. Mi az, ami életerővel tölt el téged, és milyen képességeid vannak, amik hasznára válhatnak másoknak?

Minél tovább elnémítod ezt a belső hangot, az annál kitartóbb lesz. Ha nyugtalan vagy, és nehéz a lelked, valószínűleg nem az álmaidnak élsz. Lépj kapcsolatba a benned élő gyermekkel, hogy a lelked igazi céljainak élhess, és semmit ne kelljen megbánnod később. Nem tudhatod, mi lesz, amíg meg nem próbálod.

3. Rossz szokások

Amikor az emberek boldogtalanok, gyakran kábítószerekkel, alkohollal, szerencsejátékkal, egészségtelen ételekkel, vagy más függőségekkel rejtik el a fájdalmukat. Bár egyesek szerint ezek a függősségek a modern élet melléktermékei, legyőzhetjük őket, ha elsajátítjuk a mindfulness módszerét, és jó szokásokkal helyettesítjük a rosszakat.

Az önpusztító viselkedés a mai világban rendkívül elterjedt, de ha inkább a szívedre és a lelkedre hallgatsz az agyad helyett, rájössz, hogy nincs szükséged ezekre, hogy elfedd a fájdalmat. Figyeljük csak meg azokat a sikeres embereket, akik a szenvedélyeiknek élnek: a legtöbben a jó szokások fontosságára esküsznek. Például mindenki másnál korábban kelnek, hogy megtervezhessék a napjukat, tornászhassanak, egészséges reggelit készíthessenek, emellett kerülik a negatív embereket, sokat olvasnak, és még számos jó szokást követnek. Ahhoz, hogy teljesítsd a lelked valódi céljait, nagy erőfeszítésre lesz szükséged, de megéri a fáradtságot.

4. Úgy érzed, hogy nem vagy a megfelelő helyen

Lehet, hogy inkább érzed magad turistának a városban, ahol élsz, mint állandó lakónak, vagy a lakás, amiben élsz, kellemetlen emlékeket idéz fel benned. Bárhogy is legyen, a lelked úgy érzi, nem tartozik oda, ahol most vagy. Ennek felismerése az első feladat a következő lépés kitalálásához. Ahogy a virágoknak, úgy az embereknek is megfelelő környezetre van szükségük, hogy növekedhessenek és kiviruljanak. Ha nem a megfelelő irányba haladsz, vagy negatív emberek vesznek körül, akkor a lelked talán helyváltoztatásra vágyik.

Bővebben: http://femzine.com/7-jel-ami-arra-utal-hogy-a-lelkednek-valtozasra-van-szuksege/

Forrás: femzine.com