A pályázat beküldési határideje: 2008. december 1.

A NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community – TINC) pályázatot hirdet magyarországi és határontúli középiskolás diákoknak „A nanokorszak kezdetén…” címmel.

A pályázat célja:
Napjainkban egyre gyakrabban hallunk a nanotudományok segítségével kifejlesztett, megalkotott újdonságokról. A pályázat célja, hogy megmutassa, mint gondolnak a mai középiskolások a „nanokorszak” új anyagairól, módszereiről és az ezek segítségével létrehozott termékekről.
Pályázat kategóriák:
I. Középiskolások (14-16 éves korig)
II. Középiskolások (17-18 éves korig)

A nano-pályázat témái:
1. „A nanokorszak kezdetén…” – rajzpályázat. Csak elektronikus formában beküldött pályamunkákat áll módunkban elfogadni.
2. „A nanokorszak kezdetén…” – a nanotudományokkal kapcsolatos, szabadon választott témájú esszé (.pdf formátumban kérjük beküldeni) A 2. témakörben a pályázat terjedelme I. kategóriában legalább 3 gépelt oldal, II. kategóriában legalább 5 gépelt oldal.

A pályázat beküldési határideje: 2008. december 1.

A pályázatok bemutatására és értékelésére a NanoTudomány Nemzetközi Közössége Internetes oldalának magyar nyelvű tematikus csoportjában kerül sor. A pályázatokat a NanoTudomány Nemzetközi Közössége által felkért szakmai zsűri értékeli. A nyertesek jutalomban részesülnek.

A beérkezett műveket a NanoTudomány Nemzetközi Közössége weboldalán tesszük közzé. A szervező fenntartják a jogot, hogy a legjobb pályaműveket nyomtatott formában is megjelentesse.

Bővebb információ a www.nanopaprika.eu/group/nanopalyazat
weboldalon található, valamint az editor@nanopaprika.eu e-mail címen kérhető.

A rajzokat és a szöveges pályázatokat a következő címre kérjük eljuttatni elektronikus formában 2008. december 1-ig:
editor@nanopaprika.eu

The International NanoScience Community
„The Spicy world of NanoScience”

Letölthető kiírás (pdf): nanopályázat.pdf

Forrás: http://tender.sff.hu