A pályázók köre:

– az ország összes általános és középiskolai osztályfőnöke beletartozik a pályázók körébe.

A WWW.OSZTALYKIRANDULASOK.HU WEBOLDAL ORSZÁGOS PÁLYÁZATOT HIRDET!

 

A pályázás feltételei:

A pályázóknak 3 feladatot kell teljesíteniük, ahhoz, hogy a pályázaton részt vehessenek, ezek a következők:

1. feladat: Melyik városokban található meg a Cool-túra nevű diákprogram?

Röviden a programról: A Cool-túra során talpraesett nyomozóként derítheti fel egy osztály egy város múltját és jelenét. A diákok és kísérőik a kulturális és interaktív-városfelfedező program során 2-4 fős csapatokban, önállóan, speciális térkép segítségével „portyáznak” végig egy belvárosi útvonalon. A térképen több helyszín van megjelölve, ezekhez egy-egy kérdés tartozik. A program során az a csapat nyer, amelyik a legtöbb helyes választ adja. „Holtverseny” esetén az a csapat kerül kedvezőbb pozícióba, aki rövidebb idő alatt teljesíti az útvonalat.

Ez a diákprogram jelenleg 8 városban található meg Magyarországon. A kérdés megválaszolásához weboldalunkra lesz szüksége (www.osztalykirandulasok.hu). A pályázati feladatlapon meg kell nevezni azt a 8 várost, ahol a Cool-túra nevű programot megtalálta.(A városokat betűrendben kell felsorolni.)

2. feladat: Internetes Cool-túra megoldása a www.osztalykirandulasok.hu weboldalon

A feladat elnevezése az eredeti Cool-túra programból indul ki, mert ahhoz hasonlóan, itt is egy feleletválasztós kérdéssort kell megoldani. A különbség annyi, hogy nem egy térkép segítségével kell végigmenni egy belvárosi útvonalon, hanem weboldalunk (www.osztalykirandulasok.hu) böngészésével lehet megtalálni a feltett kérdésekre a válaszokat. Összesen 10 kérdést kell megválaszolni. Érdemes bevonni a diákokat is a válaszok megtalálásába! Az Internetes Cool-túra kérdései az online pályázati feladatlapon szerepelnek, illetve a nyomtatható feladatlapon egyaránt.

3. feladat: Írjon egy rajindulót az osztálykirándulásról!

A pályázó osztályfőnöknek (osztálya segítségével) írnia kell egy 4 soros rajindulót, ami az osztálykiránduláshoz kapcsolódik. Minta egy ilyen rajindulóra:

Hátizsák a vállra, úti csomag kézben,
Így várjuk a vonatot, osztálykirándulásra készen.
Kalandokat keresünk, élményeket szépet,
Jani hozza a fényképezőt, csinálunk sok képet!

Ehhez hasonló, vidám, maximum 4 soros rajindulót kell írni. (A pályázó osztályfőnök osztálya segítségét is kérheti: a diákok írjanak ilyen rajindulókat, majd közösen válasszák ki a legjobbat és azt küldjék el.)

A pályamunkákat a www.osztalykirandulasok.hu weboldal üzemeltetője, a Pannon-Servus Turisztikai Iroda bírálja el.

A pályázatok beküldésének módja:

A pályázatokat két módon lehet elküldeni:

– online módon: az oldal alján található „ONLINE PÁLYÁZAT” gombra kattintva lehet elérni a kitöltendő adat- és feladatlapot. A kitöltés után a Küldés gombbal kell elküldeni irodánkhoz a pályamunkát.

– postai úton: szintén az oldal alján lehet megtalálni a szükséges kinyomtatható pályázati anyagokat („Nyomtatható adatlap.pdf” és „Nyomtatható feladatlap.pdf”), amire rákattintva letölthetők a szükséges dokumentumok, amelyeket kitöltve a következő postacímre kell elküldeni: Pannon-Servus Turisztikai Iroda, 7621 Pécs, Megy u. 7/2.

Kérjük a pályázókat, hogy a két küldési lehetőség közül csak az egyiket válasszák, nem szükséges postai úton is elküldeni az anyagokat, ha online módon kitöltik és elküldik a pályamunkát. Csak az egyik módot válasszák, hogy a duplikációt elkerüljük. A pályázati adat- és feladatlap kitöltéséhez segítséget nyújt az alul megtalálható Útmutató a pályázati anyagok kitöltéséhez.pdf fájl.

A pályázatok beküldésének határideje: 2009. 02. 13.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2009. 02. 20.
A nyertes pályázók listája az elbírálást követően a www.osztalykirandulasok.hu/palyazat webcímen lesz megtekinthető. A nyerteseket a Pannon-Servus Turisztikai Iroda írásban is értesíteni fogja.

DÍJAZÁS

Fődíjak: 4 db két napos osztálykirándulás Különdíjak: 31 db ingyenes szálláshely egy éjszakára

További díjak: 83 db 2 éjszakai szálláshely féláron (olyan megpályázható szálláshelyek, melyeken egy osztály két éjszakát tölthet el, de csak az egyik éjszaka szállásdíját kell kifizetni)

A megpályázható díjak a lenti MEGPÁLYÁZHATÓ DÍJAK gombra kattintva tekinthetők meg. Mielőtt elkezdené kitölteni a pályázati anyagokat, nézze át és jegyzetelje ki azokat a díjakat, amikre pályázni szeretne.

Egy-egy megpályázható díjhoz előre meghatározott, választható időpontok tartoznak. Kérjük a pályázókat, hogy ezeket az időpontokat vegyék figyelembe a kiválasztásnál, mert az elnyert szolgáltatás a választható időpontok egyikén vehető igénybe.
A választható időpontok 2009. április 15. és június 15. közötti időpontokra lettek kitűzve. Adott szálláshely választható időpontjait a szálláshely linkjére kattintva lehet megtekinteni (piros betűkkel vannak feltüntetve). Fontos, hogy a kiválasztásnál az időpontokat is figyelje, nehogy olyan szolgáltatásra pályázzon, amin a későbbiekben, ha elnyeri, nem tud részt venni, mert a választható időpontok közül egyik sem felel meg. A pályázat elbírálását követően a nyertesek egyeztetni tudják majd, hogy a választható időpontok közül melyik dátumon szeretnék igénybe venni a nyeremény-szolgáltatás.

A legjobb pályamunkákat 2 nap/1 éjszakás osztálykirándulásokkal jutalmazzuk. A fődíj magába foglalja a következőket: a kiválasztott kiránduláshoz kapcsolódó ingyenes szállást egy éjszakára, ingyenes étkezéseket és ingyenes programokat. Egyedül az utazási költséget kell az osztálynak állnia.

A különdíjak ingyenes szállást biztosítanak a nyertes osztályoknak egy éjszakára. Ha esetleg a nyertes osztályok valamilyen ellátást (étkezést) is igényelnének, azt térítés ellenében tehetik meg. Az árakat a szállásadóval kell egyeztetni.

A pályázók között további díjakat is kiosztunk, 83 db 2 éjszakai szálláshelyet féláron. Ezeknél a nyereményeknél az osztály 2 éjszakát tölthet el egy szálláshelyen, melyekből csak az egyik éjszaka szállásdíját kell kifizetni. A fizetendő szállásdíj mértéke megtekinthető minden ilyen megpályázható szálláshely anyagában (piros betűkkel van feltüntetve). Ha a nyertesek valamilyen ellátást is igényelnének, szintén térítés ellenében tehetik meg. Az árakat itt is a szállásadóval kell egyeztetni. A két éjszakás díjak nem módosíthatók egy éjszakára. Minden pályázó mindhárom kategóriájú díjra pályázhat:

  • a 2 napos osztálykirándulások közül maximum egyet lehet megjelölni az adatlapon,
  • a különdíjak közül maximum hármat,
  • a két éjszakás szálláshelyeknél pedig maximum tízet és rangsorolni is kell őket (az első helyre az a szálláshely kerüljön az adatlapon, amelyiket a legjobban szeretné megnyerni a pályázó osztályfőnök, másodikra a rangsorban következő, stb.)

Kik vehetnek részt a nyeremény-szolgáltatáson?

  • A pályázó osztályfőnök,
  • az osztály diákjai és
  • két felnőtt kísérő (tanár, szülő vagy sofőr).

Minden további személy csak térítés ellenében veheti igénybe az adott szálláshelyet vagy a két napos osztálykirándulás szolgáltatásait.

Ha a pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdés merül fel, bátran érdeklődjön az alábbi
elérhetőségeken:
Tel.: 70/341-5421
Fax: 72/520-507
E-mail:posta@osztalykirandulas.hu

Útmutató a pályázati anyagok kitöltéséhez.pdf
Nyomtatható adatlap.pdf
Nyomtatható feladatlap.pdf