Tehetségtámogató program, SportA program fiatal sportolók fejlődését segíti. Gyakran előfordul, hogy kiemelkedő eredményeket elért tehetséges fiatalok számára családjuk, egyesületük nem tudja biztosítani a szükséges feltételeket.

Pedig megérdemlik, hiszen kitartásukkal, akaraterejükkel a felnőttek elismerését is kivívják. Ki tudja melyikükből lesz Európa-, világ- vagy olimpiai bajnok a későbbiekben?

2009-ben is várjuk azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak és diákcsapatoknak a pályázatát, akik kiemelkedő eredményt értek el országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

A pályázatokat eszközvásárlásra vagy útiköltség-támogatásra lehet benyújtani.

Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vesszük figyelembe.

A pályázatok benyújtási határideje: 2009. március 31.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A zsűri tagjai között olyan jól ismert sportegyéniségek találhatók, mint Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző és Szávay Ágnes teniszező. A támogatásokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg.

2008-ban összesen 116 sportolót és csapataikat tudta az alapítvány kuratóriuma támogatásban részesíteni. A támogatottak között olyan kiemelkedő tehetségek szerepeltek többek között, mint Szilágyi Áron felnőtt csapatvilágbajnok és Iliász Nikolász kadet és junior Európa-bajnok kardozók, Bérczes Dávid, a legfiatalabb nemzetközi sakknagymester, Babos Tímea teniszező, a junior világranglista 10. helyezettje.

Ismerkedjen meg néhány korábbi támogatottunkkal!

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás 2009

Pályázati űrlap 2009

1. sz. melléklet: Költségvetés (B kategóriához)

2. sz. melléklet: Szülői nyilatkozat (csoportos pályázathoz)

3. sz. melléklet: Tanári/edzői nyilatkozat (egyéni, páros pályázathoz)

4. sz. melléklet: Eredmények

5. sz. melléklet: Médiamegjelenések

——————————————

Támogatott pályázók 2008

Támogatott pályázók 2007

Támogatott pályázók 2006

Elszámoláshoz szükséges nyomtatványok:

Beszámoló űrlap 2008

Útvonal nyilvántartás 2008 (útiköltség támogatás elszámolásához)

 

Forrás: ujeuropaalapitvany.hu