Tehetségtámogató program, Művészet-tudományEz a kategória fiatal művészek és ifjú tudósok fejlődését segíti. Számukra egy hangszer megvásárlása vagy a tudományos versenyekre való felkészüléshez szükséges technikai segédeszközök biztosítása jelenti általában a legnagyobb segítséget.
Örömmel közreműködünk abban, hogy tehetségük kibontakoz-tatásával ezek a gyerekek ne csak saját, hanem környezetük fejlődéséhez, gazdagításához is hozzájárulhassanak.

2009-ben is várhatóan gyereknapon jelenik meg a felhívás. 

A korábbi években azok a 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok vagy diákcsoportok, ifjúsági csoportok nyújthattak be pályázatot, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek már el és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük.

A pályázat elbírálásánál az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vettük figyelembe.

2008-ban a zsűrizésben részt vett Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Esztó Zsuzsa zongoraművész, a Zeneakadémia tanára, Devich Márton újságíró, a Heti válasz rovatvezetője, Kun Miklós történész, Török András, a Summa Artium Kht. igazgatója és Várkonyi Péter mérnök, a BME tanára.

2008-ban a kuratórium összesen 71 fiatalt és csapataikat részesítette támogatásban közel 15 millió forint értékben. A támogatottak között találjuk Szabó Ildikó (14) csellistát, Kiss-Márton Balázs (16) zongoristát és az 5. Junior Természettudományi Diákolimpia csapatát, akik eddigi sikereiket követve mind nemzetközi megmérettetésekre készülnek, valamint Nagy Márton (11) ifjú festőművészt.

Ismerkedjen meg korábbi támogatottainkkal!

Letölthető dokumentumok:

Segíthetek? MOL Tehetségtámogató program 2007 – kiadvány (pdf)

Támogatott pályázók 2008

Támogatott pályázók 2007

Támogatott pályázók 2006

Beszámoló űrlap 2007

Útvonal-nyilvántartás 2007 (útiköltség elszámoláshoz)

 

Forrás: ujeuropaalapitvany.hu