Ösztöndíj a hátrányos helyzetű továbbtanulóknakAz idén első alkalommal ösztöndíjpályázatot indít az Always. A program legfőbb célkitűzése az, hogy támogassa azokat a hátrányos helyzetű fiatalokat, akiknek anyagi hozzájárulás nélkül nem lenne lehetőségük az általuk vágyott felsőoktatási intézményben továbbtanulni. A tanulóknak a www.always.hu/osztondij oldalon egy részletes személyes profil létrehozásával kell jelentkezni, és ezzel máris lehetőséget kapnak, hogy megvalósítsák életük álmát.

Az Always ebben az évben díjazza a hallgatók tehetségét és eddigi szorgalmát. A diákok iskolai és sporteredményeinek, iskolán kívüli tevékenységeinek értékelését követően két szerencsés pályázóra olyan sorsfordító ajándék vár, amely az egész életét megalapozhatja.
„Az ösztöndíj két diák részére tíz szemeszteren, azaz öt tanéven keresztül szemeszterenként 150 ezer forinttal járul hozzá a tanulmánnyal kapcsolatos költségekhez. A támogatás vissza nem térítendő és szabadon felhasználható. A cél az, hogy a szülőket minél inkább tehermentesítsük, a diákoknak pedig ne kelljen az egyetem évei alatt munkával előteremteni a tanulás és a megélhetés kiadásait”- nyilatkozta Janky Gyöngyi a Procter&Gamble Vállalati Kapcsolatok Menedzsere.
A jelentkezésre a www.always.hu/osztondij honlapon van lehetőség, ahol az érdeklődők minden olyan információt megtalálnak az ösztöndíjról, mely a részvételhez szükséges. A pályázó a honlapon lépésről lépésre haladva juthat el a kezdetektől a jelentkezésig, melynek leadási határideje június 2.
A többfordulós válogatást követően egy bizottság 2009. szeptemberében dönt arról, hogy ki az a két személy, aki az ösztöndíját elnyerte, amit egy ünnepélyes esemény keretében át is vehetnek majd.
www.always.hu/osztondij

Forrás: edupress.hu