Felhívás pedagógusoknak, tananyag-fejlesztőknek Holocaust témában folytatandó 5 napos amerikai tanulmányútra.


A várhatólag 2008 nyarán megvalósuló program az USA Külügyminisztériuma, az Amerikai Holokauszt Szervezetek (AHO), a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, valamint 11 ország kormányának együttműködése keretében jön létre. Ebben a módszertani továbbképzési programban eddig 78 európai és dél-amerikai tanár vett részt.

2008-ban várhatólag 4 magyarországi tanárnak nyílik lehetősége arra, hogy a budapesti Amerikai Nagykövetség és az Oktatási és Kulturális Minisztérium közös támogatásával részt vegyen a programon.

A jelentkezés feltételei:

* Angol nyelv középfokú ismerete
* 5 éves pedagógiai gyakorlat

Kérjük a jelentkezőket, hogy a következő anyagokat 2008. február 10-ig juttassák el a MatosL@state.gov és yvonne.schuchmannm@okm.gov.hu e-mail címekre:

* A jelentkező neve, pontos lakcíme (helység, utca, házszám, irányítószám), telefonszáma
* Jelenlegi munkahelyének megnevezése, pontos címe, telefonszáma;
* Vázlatos angol nyelvű beszámoló arról a munkáról, amelyet az adott témakörben eddig végzett (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása).
* Annak angol nyelvű bemutatása és konkrét leírása, hogy a jelentkező a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában).
* Angol nyelvű életrajz, munkahelyeinek, munkaköreinek pontos megnevezésével az elmúlt öt évben.

Forrás: tender.sff.hu