Szállj be a jegyekért a Hegyalja ZéróCO2-mozgalomba!Zöld és illegális, mégsem büntetik. Ha szeretnél némi szén-dioxid semleges vagánysággal Hegyalja-jegyet nyerni, szállj be az április 22-én, a Föld napján elindult Hegyalja ZéróCO2-mozgalomba.
A feladat egyszerű: keress egy talpalatnyi helyet a város betonrengetegében, ahol a szürke helyett szerinted sokkal jobban mutatna a zöld. Szerezz néhány palántát, és ültesd el. Ezzel már be is szálltál a nemzetközi gerillakertészek csapatába. A Hegyalja szervezői a globális felmelegedés korának Robin Hoodjait, azaz a legelkötelezettebb gerillakertészeket ingyenjeggyel díjazzák.
Készíts egy fotót arról, milyen volt az általad választott hely az ültetés előtt, és örökítsd meg az illegális ültetés utáni állapotot. Töltsd föl a fotókat és az ültetésről készült videót http://zeroco2.hegyaljafesztival.hu oldalra: ezzel dokumentáltad, mit tettél az üvegházhatást okozó szén-dioxid semlegesítéséért, és egyúttal versenybe szálltál a Hegyalja-jegyekért is. A játékba csapatban is beszállhattok, könnyebb úgy ültetni, ha több kéz is segít neked. Gyorsaság, gondosság, ültetés a meglepetés erejével – ha ezek aktivizálnak téged, akkor nem csak a siker biztos, de az is, hogy kicsivel több jéghegy marad a jegesmedvéknek, és itthon is kicsit gyakrabban lesz jó idő.

A hazai gerillakertészet tavaszi bázisa és a teendők részletes leírása a http://zeroco2.hegyaljafesztival.hu oldalon található.