Rajzfilmsorozattal és pályázattal támogatják a pénzügyi oktatástA fiatalok oktatása jegyében a K&H Csoport az ősz folyamán minden általános iskolába ingyenesen eljuttatja az Ez kész! Pénz! című, pénzügyi ismeretterjesztő rajzfilmsorozatot tartalmazó DVD-t, összesen 4000 példányban.

A Rufusz Ferenc, Oscar-díjas animáció rendező ötlete alapján készült és Európában is nagy sikerrel játszott rajzfilm kapcsán a gyerekek videó-készítési pályázaton is részt vehetnek.

Legújabb kezdeményezése során a K&H több millió forint értékű adománnyal járul hozzá az általános iskolások pénzügyi ismereteinek bővítéséhez.
„Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció, a jövő társadalmának tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként természetes legyen számukra a pénzügyekben való eligazodás, tudatosabban hozzák meg gazdasági vonatkozású döntéseiket, és ezáltal is teljesebb életet élhessenek. A 2006-ban a K&H támogatásával elkészült, Ez kész! Pénz! című rajzfilmsorozat nagyszerű lehetőség a fiatalok tájékoztatására, hiszen könnyed, érthető formában juttatja el az alapvető gazdasági és pénzügyi ismereteket a gyerekekhez. Annak érdekében, hogy minél több fiatalhoz eljusson a film, elhatároztuk, hogy ez év őszén 4000 db DVD-t osztunk szét a magyarországi általános iskolák között. A rajzfilm mondanivalójának feldolgozásában a tanárok segítségét kérjük, hiszen úgy véljük, szakmai tapasztalataik nagyban hozzájárulnak a K&H kezdeményezésének sikeréhez” – mondta Marko Voljč vezérigazgató.
A pedagógusok munkájának megkönnyítése érdekében oktatási segédanyagot is biztosítanak a tanárok számára, amely alsó és felső tagozatos tanulók számára ajánlott epizódok szerint felosztva, játékos feladatokkal segít az ismeretanyag minél hatékonyabb feldogozásában.
A videó-készítési versenyre általános iskolás tanulók nevezhetnek a rajzfilm mondanivalóját feldolgozó, a pénzhez valamilyen módon kapcsolódó, egyénileg elkészített kisfilmekkel.
A részletes pályázati kiírás a www.kh-ezkeszpenz.hu weboldalon található, ahonnan letölthető az oktatási segédanyag is.

 

(www.edupress.hu)