Tájérték rajzversenyA TájÉrtékKAtaszter (röviden TÉKA) program rajzversenyt hirdet, amelyen a gyermekek a Sárbogárdon, Balatonmáriafürdőn, Gadányban, Kéthelyen, Marcaliban, Nemesdéden, Somogyszentpálon vagy Vésén szerzett élményeik alapján készült képekkel vehetnek részt!

 

Beküldési határidő: 2010. július 15-től 2010. szeptember 8-ig

Mutasd be, hogy milyen értékeket rejt a környezeted, településed!

A pályázat célja, hogy a gyermekek, fiatalok kutassák fel, vegyék észre ezen települések legszebb természeti (például egy védett növény, tájkép stb.) vagy épített (például templom, gémeskút, forrás, magtár, kőhíd stb.) értékeit, felhívjuk a figyelmüket a települési értékek jelentőségére.

A pályázó a Sárbogárdon, Balatonmáriafürdőn, Gadányban, Kéthelyen, Marcaliban, Nemesdéden, Somogyszentpálon vagy Vésén található, számára legszebb, neki legjobban tetsző értéket jelenítse meg a pályamunkáján.

Jelentkezés

A pályázaton lakhelytől függetlenül óvodás és általános iskolás gyermekek vehetnek részt, a következő korosztályi besorolásban:

– 3-6 éves kor,
– 7-10 éves kor,
– 11-14 éves kor.

Beküldendő pályamunkaként a gyermekeknek a megadott témában egy rajzot kell készíteniük A/3-as vagy A/4-es méretben. Egy gyermek csak egy rajzzal pályázhat. Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek el (vízfesték, tempera, zsírkréta, színes ceruza stb.). A zsűri a gyerekek ötleteit, kreativitását és a megvalósítást fogja díjazni.

Beküldési határidő: 2010. július 15-től 2010. szeptember 8-ig.

A pályamunkák hátoldalán fel kell tüntetni a következőket: Tájérték rajzverseny – településnév (pl. Tájérték rajzverseny – Gadány), a kép címe, név, életkor, lakcím, telefonszám, e-mail cím. A rajz hátoldalát a gyermek törvényes képviselője saját kezűleg írja alá. A törvényes képviselő ezzel az aláírással járul hozzá ahhoz, hogy a gyermek részt vegyen a pályázaton.

A rajzokat postai úton kérjük eljuttatni 2010. szeptember 8-ig a következő címre: Budapesti Corvinus Egyetem, Mikházi Zsuzsanna részére, 1118. Budapest, Villányi út 35-43. A borítékon kérjük feltüntetni: Tájérték rajzverseny.

A pályázat értékelése

Minden kategóriában 3-3 nyertes kerül kiválasztásra, az 1., a 2. és a 3. helyezett. A díjakat azok a pályázók kapják meg, akiket a konzorciumi tagokból és a GyerekArc képviselőjéből álló 5 tagú zsűri kiválaszt.

Díjak – kategóriánként
I. díj: könyvutalvány (10 000 Ft értékben), rajzkészlet (színező szett színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, filctollakkal és még sok mással).
II. díj: könyvutalvány (7 000 Ft értékben), rajzkészlet (színező szett színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, filctollakkal és még sok mással).
III. díj: könyvutalvány (5 000 Ft értékben), rajzkészlet (színező szett színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, filctollakkal és még sok mással).
A díjazásban nem részesült pályamunkák készítői emléklapot és ajándékot kapnak.

Díjátadás: 2010. szeptember 18-19-én a településen megrendezésre kerülő Tájséta program során.

Részletes pályázati felhívás és pályázati szabályzat: www.tajertektar.hu

Információ: zsuzsanna.mikhazi@uni-corvinus.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

KUTASD FEL! – RAJZOLD LE! – KÜLD EL NEKÜNK!
Őrizzük meg együtt Magyarország tájértékeit!

Tájérték rajzverseny részletes felhívás és pályázati szabályzat

 

www.sff.hu