2010-ben kétszáz éves Goethe: Színtan című könyve. Ez alkalomból a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága, a MATT nemzetközi pályázatot hirdet Goetheorie címmel. Műfajbeli megkötés nincs, plakátokat, emblémákat, kiadványokat, tipográfiai munkákat és autonóm alkotásokat egyaránt várunk!

 

 

 

A pályázati anyagok beadási határideje: 2010. szeptember 14.

Goethe színtana összetett és szimbolikus. Tudományos értekezés? Talán kritikai írás? Esetleg a világot és az embert féltő manifesztó a jövő megmentéséért? A spekulatív kiszámítottság kritikája az érzéki létezésért? 200 éve már mindennek. Mit láthatunk ma Goethe elméletén keresztül? Hová jutott a világ azóta és hová tart most?

Részvételi feltételek:

A pályázaton 18. életévüket betöltött természetes személyek, illetve jogi személyek vehetnek részt. A pályázaton való részvétel ingyenes. Mód van csoportos pályázat benyújtására is, de egy pályázó csak egy csoportos pályázatban vehet részt.

A pályázaton való részvétel egyben nyilatkozat is a pályázó részéről, hogy a beadott alkotás saját munkája, és más szerzői, vagy személyiségi jogait nem érinti. A pályázaton való részvétel automatikusan a pályázati feltételek elfogadását jelenti.
Jogorvoslatnak helye nincs.

Beadható művek:
Minden olyan munkával részt lehet venni a pályázaton, amely képi és/vagy verbális utalással kötődik Goethéhez, a színtanhoz vagy a színhez, illetve a pályázat címéhez. Bármilyen tervezőgrafikai műfajban készült munkával lehet pályázni.
Nyomtatott anyagokat várunk, printen, kiállítható állapotban. Méret 70 × 100 cm. Egy pályázó maximum 5 darab pályaművel nevezhet. Minden pályázati anyag mellé, CD-n vagy DVD-n mellékelni kell a beadott művek digitális reprodukcióit, A/4-es méretű, 300 dpi-s, CMYK tif vagy eps formátumban (nem pdf!), valamint a nevezési lap *-gal jelölt részeit rich text formátumban.

A pályázati anyagok beadása:
Minden pályázati anyaghoz mellékelni kell egy nevezési lapot is. A nevezési lapot hiánytalanul kitöltve az alkotás hátoldalára kell ragasztani, úgy, hogy az a szállítás során ne válhasson le. A pályázati anyagokat munkanapokon 9–15 óra között, postán vagy személyesen lehet eljuttatni a MATT által megbízott stúdió irodájába.
Cím: Art Force, 1012 Budapest, Logodi utca 30.
A pályázati anyagokat gondosan becsomagolva kérjük leadni. A MATT a legnagyobb gonddal jár el az alkotások védelmében, de a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállal.
A csomagoláson kérjük jól láthatóan feltüntetni: „Goetheorie”.

A pályázat elbírálása és a zsűri:
A pályázati anyagokat a MATT által delegált szakmai zsűri fogja minősíteni. A zsűri által a legjobbnak ítélt munka alkotója a MATT szakmai díját veheti át. A legkiemelkedőbb 50 alkotásból nagyszabású kiállítás nyílik a Graphifest keretében, a Design Terminálban. A kiállításhoz kapcsolódóan a MATT katalógust jelentet meg a kiállítás anyagából. A zsűri tagjai:
Megi Zumstein és Claudio Barandun (Hi) – a zsűri elnökei, Ligetfalvi Zsolt – a MATT képviseletében, Cosovan Attila, Juhász Márton, dr. Nagy Márta és Orosz István.

A kiállítás:
A Goetheorie című kiállítás 2010. november 5-én, 18 órakor nyílik a Design Terminálban (V. kerület, Erzsébet tér). A kiállítás megnyitója a Graphifest rendezvénysorozat részeként, az Aranyrajzszög kiállítással és díjátadással együtt kerül megrendezésre.

A szakmai előadások:
A Graphifest keretén belül a MATT a kiállítás témájához kapcsolódóan szakmai előadásokat is rendez. Az előadások időpontjai és részletei később kerülnek a nyilvánosság elé. A részvétel ingyenes, az előadások magyar nyelven zajlanak.

Tovább i információ:
Bővebb információk a www.matt.org.hu linken!
A Graphifest programjairól tájékozódjon a www.designterminal.hu weboldalon!

A pályázati anyagok beadási határideje: 2010.09.14.

 

www.sff.hu