Az Európai Unió évente mintegy 400.000 diáknak, tanárnak, kutatónak nyújt lehetőséget arra, hogy külföldön tanuljon vagy dolgozzon. Szeretnél köztük lenni te is?

 

 

 

 

Mozgásban az ifjúság – Youth on the Move kampány

Budapest, Millenáris Park, október 8-9.

 

Gyere el, és találkozz másokkal, akik külföldön szeretnének tanulni és dolgozni, beszélgess azokkal, akiknek már van ebben tapasztalata, tedd fel a kérdéseidet és mondd el a véleményed, közben pedig lazíts is kicsit a színházi produkciókat nézve vagy a koncerteken.

 

Szakmai gyakorlatok – munkalehetőségek – ösztöndíjak – karriertanácsadás – önkéntesség – csereprogramok – játékok, nyeremények – zene, színház

2010. október 8-9-én Budapesten, a Millenárison

 

Az Európai Bizottság szeptember 15-én indította el a Mozgásban az ifjúság (Youth on the Move) elnevezésű új, kiemelt kezdeményezését azzal a céllal, hogy minél több fiatal megszerezhesse azokat a képességeket, ismereteket, amelyekkel az EU-ban sikeresen vállalhat munkát.

Az európai kampány legelső rendezvénye október 8-9-én Budapesten, a Millenáris Parkban lesz. A rendezvény különleges hangulatát az adja, hogy több mint 100 szervezet képviselteti magát. Azonban senki se gondoljon kiállítás-hangulatú, prospektusgyűjtő hétvégre. A Teátrum a rendezvény tematikája szerint négy nagy egységre tagolódik. Fókuszban az oktatás-képzés, a közösség-önkéntesség, a kultúra és a munka világa áll. Beszélgetések, műhelymunkák, művészeti előadások során gyűjthetik össze azokat az információkat a látogatók, amelyekkel valóban lehet tenni azért, hogy értékes életpályák épüljenek fel.

A sok más program mellett Magyarországon tanuló külföldi hallgatók is jelen lesznek, akiktől első kézből tudhatjuk meg, hogy hol mérik a legjobb kávét Párizsban, vagy melyik most a legtrendibb hely Berlinben.

 

Az eseményt minden nap ingyenes koncert zárja. A rendezvény nagykövete Gryllus Dorka, aki péntek este családi zenekarával, a Gryllus Quartettel lép föl, majd Magashegyi Underground koncert következik. Szombaton Takács Eszter és zenekara zárja rendezvényt.

 

Az esemény webes elérhetőségei:

http://europa.eu/youthonthemove/

Magyar group:

http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=146721755359687&ref=ts

Nemzetközi face:

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Youth-on-the-Move/130456876990360?ref=ts