Megnéznek, csodálkoznak, nem értik? Egyéni kisugárzásod, karakteres öltözködési stílusod van? Neked szól a street fashion Budapest! Nyerj, ha tudsz!

 

 

Határidő: 2010. október 30.

 

Kategóriák:

– “Én magam” – Küldj fotó(ka)t magadról, saját stílusodról utcai környezetben!
– “Nekem tettszik” – Fotózz le számodra érdekes, egyéni módon öltözködő embereket és küldd el a képeket!

Fotózz le számodra érdekes, egyéni módon öltözködő embereket és küldd el a képeket!

Hagyj lenyomatot a világban! Hozzuk létre együtt a Street Fashion Budapest múzeumi gyűjteményt! a Jelen nem marad nyom nélkül.

Mission
Az SFB, a Street Fashion Budapest a kortárs kulturális és társadalmi jelenségek vizsgálatát célzó, az eddigi kutatásoktól markánsan különböző, kísérleti, mintaértékű projekt, melyet a BTM Kiscelli Múzeum muzeológusa, Simonovics Ildikó a Madok program keretén belül indít el.

Az SFB projektnek, azaz a budapesti utcai viseletek feltérképezésére és megőrzésére létrehozott digitális archívumnak célja a hétköznapi öltözködésnek mint önkifejezési, mint identitásformáló eszköznek, mint egyes közösséghez való tartozásnak vagy éppen az attól való elhatárolódásnak, a mai városi társadalomban betöltött szerepének vizsgálata.

Az SFB projekt új perspektívát kíván teremteni múzeum és jelenkor, múzeum és közönség, múzeum és jelenkori források relációjában.

Az SFB projekt kutatási és „online” gyűjteménygyarapítási programja egy erre a célra létrehozott önálló website-on, www.streetfashionbudapest.hu, keresztül jön létre, mely a gyűjtés és a kutatás mellett egy, a divat és az öltözködés iránt érdeklődő közösség új, tematikus oldala kíván lenni.

Az SFB honlap fényképgyűjtésre és az ahhoz kapcsolódó adatszolgáltatásra (a modell neve, kora, helyszín, fotós neve, a modell öltözékének leírása), illetve a honlapon regisztráltak aktivitására (szavazás, kommentelés, fórumozás, rajongói klub) épül.

Az adatbázis a regisztráltak által beküldött fotók mellett egyes eseményeken (divatbemutatók, partik, fesztiválok) kampányszerűen a MOME fotó szakos végzős hallgatói által készített fényképekkel bővül.

A honlapra feltöltött fotókra egészen a pályázat lezárásáig lehet szavazni. A közönségszavazatok döntik el, melyik kép modellje, fotósa, illetve feltöltője (ha a feltöltő nem egyezik a modellel vagy a fotóssal) nyeri meg a fődíjat.

A nyertesek 90 000 Ft értékben választhatnak ruhát, kiegészítőt a legnépszerűbb kortárs magyar divattervezők kollekciójából.

Választható márkák: Abodi Dóra, Anh Tuan, ARTISTA, Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Nanushka, NUBU, Use Unused.

A 2010-es pályázat október 30-i lezárása és a november 5-i eredményhirdetés után veszi kezdetét a kutató-, archiválómunka:

10 ember, a közönségnyertes és a 9, szakmai zsűri által

– Dávidházy Anna trendkonzulens,
– Köves Ábel producer,
– Perlaki Márton fotós,
– Simonovics Ildikó divattörténész, az SFB kurátora, BTM Kiscelli Múzeum,
– Schön Edina divattervező, a Krea Kortárs Művészeti Iskola tanára,
– Szűcs Péter vezető szerkesztő, Marie Claire,
– Tóth Ali stylist, The Room magazin főszerkesztője,
– Zanin Éva divatkritikus

kiválasztott legérdekesebb, legegyénibb öltözködésű karakter megismerése, fotózása, interjú készítése, gardróbfelmérés, egy-egy öltözék múzeum számára történő megvásárlása stb…

A legjobb 10 karakter profi fotózásán készült anyagból a Marie Claire decemberben megjelenő számában közölnek válogatást!

A kutatás eredményét, a teljes archívumból készült válogatást 2011-ben kiállítás keretében mutatjuk be. A kiállítást követően annak teljes anyaga felkerül a honlapra.

Bővebb információ:
streetfashionbudapest@gmail.com
www.streetfashionbudapest.hu
www.facebook.com/streetfashionbudapest

Videó:

 

www.sff.hu