Egyesületünk pályázatot hirdet kedvezményes nyári táborozási lehetőségre a Balatonedericsi Gyermek és Ifjúsági Táborban. Célunk, hogy a pályázattal támogassuk azokat a szervezeteket, akik gyermek és ifjúsági közösségeket fognak össze és ennek érdekében aktív, élményekben gazdag programokat szerveznek számukra.

 

A pályázat érvényessége: 2011. május 10.

 

A tábor helyszíne

A Zala Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Balatonedericsi Gyermek és Ifjúsági Tábor, melyet a Tuttu Mikka- Makka Gyermek és Ifjúsági Egyesület üzemeltet. A táborban 100 fő elhelyezésére van mód, az 1,2 hektáros parkban faházak, kőépület, étterem, közösségi helyiségek, sportpálya áll a táborozók rendelkezésére.

Elhelyezés:
Kőépület: 32 fő 3-4-5 ágyas szobákban.
Faház: 68 fő 2-4 ágyas szobákban, fürdőszobával.

A vasútállomástól, a 71-es és 84-es fő út kereszteződésétől kb. 1,5 km-re, Zala és Veszprém megye határán, festői környezetben található a táborhely. A tábortól a strand mindössze 300 méterre.

A tábori étkezés: napi háromszori étkezés biztosított, reggeli, kétfogásos ebéd, meleg vacsora. Vegetáriánusok, speciális ételallergiával rendelkezők igényeit is ki tudjuk szolgálni. Az étkezés heti menü rendszerben történik a balatonedericsi Gulyás Csárda főz a táborozókra.

A tábori programok

Egyesületünk szakképzett pedagógusokkal, művelődésszervezőkkel programokat is biztosít az érdeklődő csoportoknak előzetes egyeztetés alapján, melyekért külön kell fizetni.
– Fedezd fel Balatonedericset! – avagy a falu másik arca. Településismereti program.
– Környezeti nevelési foglalkozások: A vízpart élővilága. A Balaton keletkezése, kialakulása, növény és állatvilága. Kőzetek, ásványok, talajtípusok. Balaton néprajza, műemlékek, híres emberek. Térképismeret, tájékozódási- és túrázási ismeretek.
– Kézműves programok: decopage, agyagozás, fonás, gyöngyfűzés, terméskép-készítés stb.
– Kirándulás, túravezetés: túravezetővel

A környéken számos érdekes látnivaló található. Balatonedericsen: Afrika Múzeum és Csodabogyós barlang, Pele- Apó ösvénye Tájház, Tapolcán: Tapolcai- tavasbarlang, Keszthelyen: Festetics- kastély, Vasútmodell kiállítás, Balaton Múzeum és számos látnivaló, Gyenesdiáson: kalandpark, Salföldön: Major. Szigliget.

A pályázatható programok időtartama:

– Tábor: 7 nap 6 éjszaka, a turnus szabadon választható (szálláshely elfoglalása első nap 13 órától, távozás utolsó nap 10 órakor)
– Osztálykirándulás: 2-3-4 éjszaka tanévben.

A pályázat beadása: folyamatos.
A pályázat érvényessége: 2011. május 10.
A pályázatok elbírálása folyamatosan történik, minden pályázót írásban értesítünk a pályázati eredményekről. Majd szerződést kötünk a nyertes pályázókkal, mely alapján a pályázó köteles a szállásdíj 30%-át 30 napon belül befizetni.

Pályázók köre: azok a formális és non-formális gyermek és ifjúsági szervezetek, sportegyesületek, akik közösségeket fognak össze, programok, táborok szervezését végzik. (iskolák, osztályok, egyesületek, alapítványok, önkormányzatok, gyermekotthonok, lakásotthonok, különleges gyermekotthon, gyermekvédelmi központ egyéb szervezetek, non- formális közösségek).

Kedvezmények mértéke:

A táborozás alapdíja 23. 100 -Ft/fő Szállás 1900 Ft/ fő/ éj, Étkezés 1950 Ft/ fő/ nap
Táborozás esetén (2011. május 1. – szeptember 15. között)
7 nap 6 éjszakai szállás, első nap ebéd, vacsora, hetedik nap reggeli,
többi napon napi 3-szori étkezés.

20 fő feletti csoport részére 40.000 Ft kedvezmény
30 fő feletti csoport részére 55.000 Ft kedvezmény
40 fő feletti csoport részére 70.000 Ft kedvezmény
50 fő feletti csoport részére 85.000 Ft kedvezmény
60 fő feletti csoport részére 110.000 Ft kedvezmény
80 fő feletti csoport részére 130.000 Ft kedvezmény
100 fő feletti csoport részére 180.000 Ft kedvezmény

Osztálykirándulás esetén (2011. április 15. – 2011. június 15.)
Szállásdíj 10%-a

A pályázat egyéb kedvezményekkel nem vonható össze.

A pályázatot elektronikusan a tuttumikkamakka@gmail.com e-mail címre és postai úton 1 példányban kérjük megküldeni a következő címre:
Tuttu Mikka- Makka Gyermek és Ifjúsági Egyesület, 8901 Zalaegerszeg, Pf. 60.

További információ: www.tuttumikkamakka.hu

 

www.sff.hu