Mátyás király gyerekkori naplójaAz EMNT Kolozs megyei szervezete, a Donát Alapítvánnyal, valamint a Magyar Ifjúsági Tanáccsal (MIT) együttműködve, Mátyás király 569. születési évfordulójára emlékezve pályázatot hirdet Mátyás király gyerekkori naplója címmel.

 

A pályázatok beérkezésének határideje: 2012. május 12.

Képzeljük el, hogy megtalálták legendás királyunk, az igazságos Mátyás gyerekkori naplójának egyik lapját, aminek képzeletbeli tartalmát a pályaműben kell feldolgozni. Olyan eredeti, jól megszerkesztett, ötletes kisprózai műveket (novella, tárca, elbeszélés, karcolat, humoreszk stb. műfajban) várunk, amelyekben a megtalált naplóbejegyzés látványosan jelenül meg.

Korosztályos kategóriák:

I. kategória: V–VIII. osztályosok

II. kategória: IX–XII. osztályosok

Mindkét kategóriában 3 fős csoportok pályamunkáit várjuk. A történeteket illusztrációkkal lehet gazdagítani. Terjedelem: 2–5 oldal. A pályázatra beérkezett alkotásokat szakemberekből álló bírálóbizottság értékeli.

A pályázat menete:

A pályázatok beérkezésének határideje: 2012. május 12., 16 óra.
A legjobbnak minősített első három alkotás díjban részesül, amelyeket a 2012. június 1-jén szervezendő gyermeknapi ünnepség keretében adunk át a nyerteseknek.

Díjak:

Mindkét kategóriában 3–3 díj kerül kiosztásra. A díjazott pályaművek olvashatóak lesznek az EMNT, valamint a pályázat népszerűsítésében és lebonyolításában együttműködő partnerszervezetek honlapján, a Szabadság és az Erdélyi Napló hasábjain, továbbá közlési lehetőséghez jutnak különböző gyermek- és ifjúsági lapokban is. Minden pályázó csoportot válaszlevéllel értesítünk a pályázat eredményéről.

Az I. kategória díjai:
1. díj: értékes könyvcsomag és nyári táborozási lehetőség (Hun-tábor, a MIT szervezésében)
2. díj: értékes könyvcsomag és nyári táborozási lehetőség (ODFIE nagytábor)
3. díj: értékes könyvcsomag és nyári táborozási lehetőség (angol tábor, az IKE szervezésében)

A II. kategória díjai:
1. díj: értékes könyvcsomag és nyári táborozási lehetőség (Tusványos, a MIT szervezésében)
2. díj: értékes könyvcsomag és nyári táborozási lehetőség (EMI tábor)
3. díj: értékes könyvcsomag és nyári táborozási lehetőség (Válts irányt! – IKE-fesztivál)

A kolozsvári gyermeknapi ünnepségek keretében, 2012. június 1-jén sorra kerülő
eredményhirdetésen a tavalyi nyertes pályázatok felhasználásáról is beszámolunk.

A pályaműveket elektronikus formában (word vagy pdf kiterjesztésben) a következő címre várjuk: ikolozs@emnt.org. A papír alapú (nyomtatott) alkotásokat az EMNT Kolozs megyei szervezetének irodájába (Jókai/Napoca utca 2-4. szám, I. em. 67. lakrész) kell eljuttatni. A pályázathoz kérjük mellékelni a csoportot alkotó személyek nevét, születési évét és elérhetőségeit.

Jelen pályázati kiírás a www.emnt.org honlapon is megtekinthető.

 

{module Forrás: sff}