Negyedik “MILVUS” Nemzetközi Természetfotó pályázatA pályázókat egy későbbi időpontban értesítjük a díjkiosztó ünnepség pontos időpontjáról. A beérkezett munkákból készült válogatás anyagából – díjazott és megjelentetésre érdemesnek ítélt fotók – kiállítást szervezünk 2012 szeptember-októberében, a marosvásárhelyi Mures Mall, Kromart kiállító termében.

 

Beküldési határidő: 2012. július 23.

Fotótémák, kategóriák: Természetfotó:
A kategória – SZABAD TÉMA – bármilyen természetfotóval lehet jelentkezni (táj, állat, növény, makro, stb.)

Hirdetés

B kategória – TÁJKÉP – bármilyen tájképről készült fotóval lehet nevezni

Elbírálás:

A zsűri tagjai:
Tamás András AFIAP, elnök
Kerekes István EFIAP/g
Dan Dinu AFIAP

Pályázati feltételek:

A pályázat nyilvános, hivatásos és amatőr fotósok a világ bármely részéről egyaránt nevezhetnek, digitálisan készített felvételekkel. Etikai követelmény, hogy a beküldött felvételek természetes körülmények között készüljenek. Az egyes állat- és növényfajokról készült felvételek vadon élő példányokat ábrázoljanak, természetes környezetükben.

Bizonyos javítások megengedettek. A korrekció állhat a teljes képre vonatkozó kismértékű digitális módosításokból: a szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast) beállításából, összhatásban azonban természetesnek kell maradniuk. Megengedett az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítása: karc, a fényérzékelőre tapadt por hagyta nyom. A kép egyes részeinek módosítása, illetve retusálása nem megengedett!

A pályázaton minden versenyző kategóriánként maximum 4 képpel indulhat.

A fotók CD-n vagy e-mailben (photocompetition@milvus.ro) nevezhetők JPEG formátumban. A pályaművek megnevezése mindkét kategóriában 1- től 4-ig történik, és azonosnak kell lennie a pontosan kitöltött Nevezési űrlappal. A beküldött fényképek címét csak a Nevezési űrlapra kell feltüntetni.

A fotók mérete: pályázni az eredeti képről készített, kisméretű (hosszabbik oldal max.: 1024 pixel, 300dpi-s felbontású, maximum 1MB nagyságú), JPEG formátumú képekkel lehet .

A díjazott munkákat a szervezők utólag nagy felbontásban is bekérik a versenyzőktől (e-mailben), melyeket 30/40 cm-es méretben kinyomtatnak, majd kiállítanak.

Nevezés: Nevezni szigorúan csak Nevezési űrlappal (Entry form) lehet, mely letölthető a www.milvus.ro oldaláról, melyet:
– a fotókkal együtt e-mailen a photocompetition@milvus.ro címre kell beküldeni vagy
– a CD–vel együtt lehet postázni az egyesület postafiókos címére (Románia, 540620- Tg.Mures,
O.P.3, C.P.39). A pályázók CD –it a kiírók a zsűrizést követő 2 héten belül megsemmisítik.
Nevezési díj: A nevezési díj egy kategóriában 10 euró, két kategóriában 15 euró, melyet:
– postai úton a CD-vel és Nevezési űrlappal együtt borítékban kell elküldeni vagy
– Paypal fizetési rendszert használva lehet kifizetni a photocompetition@milvus.ro címre vagy
– banki átutalással a következő bankszámlára:
Milvus Group, Tg.Mures, Romania
Bank neve: ING Bank N.V. Amsterdam, suc. Bucuresti
Számlaszám: RO 12 INGB 0000 9999 01703336 – RON
RO 03 INGB 0000 9999 01799043 – EUR
Bank SWIFT kódja: INGBROBU

Díjazás:

A zsűri által legjobbnak ítélt fénykép a verseny Nagydíját kapja: 500 euró készpénz, Oklevél.

Mindkét kategóriában kiosztandó I – II – III díj.
I díj : 200 euró készpénz, Oklevél
II díj : 100 euró készpénz, Oklevél
III díj: Oklevél és a Milvus csoport által felajánlott jutalomcsomag

A szponzorok és támogatók felajánlásainak függvényében, a szervezők még más díjakat is kioszthatnak.

Továbbá:

A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak. Minden szerző a kiállítás fotóiból (díjazott és a kiállításra kiválogatott munkákból) készült anyagot megkapja e-mailen. A Milvus Csoport fő célkitűzései közé tartozik a természetvédelem és a fenntarthatóság, ezért javasoljuk a digitális megoldások és technikák használatát (internetes honlap/e-mail CD illetve nyomtatott anyag helyett).

A kiállítás megfelelő népszerűsítése érdekében, a képeket a szervező szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV). A pályázó a kép beküldésével „kijelenti”, hogy a fényképet ő készítette, és hozzájárul a kép nyilvános megjelentetéséhez. Ugyanakkor a szerző tudomásul veszi és elfogadja a pályázat feltételeit.

Bővebb információkért, részletekért írjanak bizalommal a photocompetition@milvus.ro címre.

 

{module Forrás: sff}