Médiaszabadság, szeretem! Van képed hozzá?A Mérték Médiaelemző Műhely (www.mertek.eu) pályázatot hirdet középiskolások, valamint felsőfokú képzésben részt vevő hallgatók számára videó-etűd elkészítésére.

Médiaszabadság, szeretem! Van képed hozzá?

A pályázatok beadási határideje: 2012. szeptember 30.

A pályázat célja egyedi hangvételű, személyes filmetűdök készítése a média szabadságáról. Az etűdök műfaja szabadon választott, lehet reality, szocio és dramatikus, klipes-zenés alkotás is, célunk: a média szabadsága, mint érték megfogalmazása.

Te mit gondolsz? Mit jelent a Te életedben a médiaszabadság és a média sokszínűsége? Mondd el, mutasd meg!

Kulcsszavaink, amik segítenek az indulásban: a tájékoztatás szabadsága, esélyegyenlőség, kulturális sokszínűség, szabad tájékozódás, rákérdezés, beleszólás, sajtószabadság, szórakozás, felelősség, információ, cenzúra, közérdekű adat, korrupció, kapcsolattartás, érdemi vita, közösség, rádiózás, facebook, hírek, üzenet, kíváncsiság, lehetőség, választás, döntés, csatorna, széles sáv, like, zene, film, mozi, barátság, bizalom, virtuális, net, – és amiket még hozzá gondolsz!

Pályázni lehet bármilyen technikával készített, avi, mpeg, mov formátumban feltöltött, legfeljebb 5 perces videó kisfilmmel, amely önálló vagy csoportos (csoportonként legfeljebb 3 fő) alkotásként készült.

A pályázat részeként műfaji kötöttség nélkül egy szöveges leírást is kérünk, melyben a pályázó bemutatja az alkotás célját, a megvalósítás tartalmi leírását és technikai formáját.

A pályázatra személyes, kreatív, végiggondolt, egyedi hangvételű, eredeti formavilágot idéző, korszerű alkotásokat várunk, örömmel vesszük, és értékeljük, ha egymáshoz kapcsolódó pályaművek születnek. Az elbírálásnál kevéssé számít a technikai kivitelezés tökéletessége, sokkal inkább az eredeti ötletet, az üzenetet, és a kreativitást díjazzuk.

A pályázat díjazása: testre szabott részvételi lehetőség egy videó tanfolyamon
A pályázatok beadási határideje: 2012. szeptember 30.
A pályázati adatlap letölthető a www.mertek.eu honlapról. A pályázatokat a www.mertek.eu oldalon található feltöltési helyre várjuk 2012. július 15. után.

Pályázati adatlap

 

{module Forrás: sff}