Tündér Ilona magyar történelmi mesemondó versenyA Zürichi Magyar Történelmi Egyesület Tündér Ilona Magyar Történelmi Meseíró Közössége és az Emese Kis Csillaga Közhasznú Kulturális Alapítvány Történelmi mesemondó versenyt hirdet 10-14 éves korú gyerekek részére határon innen és túl

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 30.

A verseny résztvevői magyar történelmi tárgyú, – történelmi helyhez, személyhez, eseményhez kötődő – mondát, mesét vagy elbeszélést adhatnak elő.

A szerepléshez elegendő egyetlen történet elmondása.

A jelentkezés történhet elektronikus és postai úton.

Tartalmaznia kell a jelentkező nevét, életkorát, lakcímét / internetes elérhetőségét, iskolája nevét.

Továbbá kérjük megjelölni a választott alkotás címét és szerzőjét. Egy jelentkező legfeljebb három művet jelölhet meg, amelyek közül a verseny előtt kiválaszthatja az előadásra kerülő alkotást. A jelentkezők számától függően, lesz válogató verseny, amelyre egy, a versenyző lakóhelyéhez közeli helyszínen kerül sor. A válogató versenyeket október hónapban tartjuk, ezek helyszínéről és időpontjáról a jelentkezőket idejében értesítjük.

A verseny legfőbb értékelési szempontjai:
Témaválasztás, a bemutatásra kerülő alkotás színvonala.
Azonosulási készség a szöveg tartalmi mondanivalójával
Színes előadásmód
Helyes és szép magyar beszéd
Az előadás időtartama: 5-12 perc

Az előadásra kerülő alkotás szövegét a zsűri számára a döntő résztvevői biztosítják. Megjelenés: alkalomhoz illő öltözékben.

A történelmi mesemondó verseny döntője 2012. november 17-én vagy 24-én lesz Budapesten.

Jelentkezési cím :
Farkas L Rozália
1143 Budapest Hungária krt. 134. 3. em. 1. loxiasz@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2012. szept. 30.

A verseny legjobbjai a helyezést tanúsító oklevelet és értékes jutalmat kapnak. A díjak között szerepel: társasjáték, könyvcsomag és egyéb hasznos ajándék. A részvétellel kapcsolatban érdeklődni lehet: a fent megadott címen, illetve Telefonon: +36 20 910 7864 , +36 06 1 890 1253 A feltételek részletes ismertetése, a válogatók helyszíne és időpontja követhető a www.nepmesemuzeum.com, illetve a www.zmte.org honlapon.

 

{module Forrás: sff}