Tükörbe nézve rajz -, plakát és kisfilmpályázat„Ha tükröt tartasz mások elé, ne felejts magad is tükörbe pillantani. ” /Platón/. Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja az egész világon. Ebből az alkalomból szeretnénk felhívni a debreceni lányok, asszonyok figyelmét a megelőzés lehetőségeire.

 

Határidő: 2012. október 1.

Ennek jegyében, október 5-én egészségnapot szervezünk a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpontban. A rendezvény fővédnöke Halász János Úr az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Célunk az, hogy minél kisebb korban elültessük az egészséges életmód készségét és testtudatosság csíráit. A daganatos betegségekkel kapcsolatos tévhiteket eloszlassuk, és ne legyenek tabuk a betegség megítélésében.

Rendezvényünk keretében rajz- és plakátpályázatot hirdetünk debreceni és Debrecen környéki általános iskolás tanulók részére, valamint kisfilm pályázatot középiskolás tanulók részére.

Egyben szeretnénk az iskola pedagógusnőit, női alkalmazottait és a gyermekeket meghívni az októberben megrendezendő programunkra. Ezekről részletes programtervezetet későbbiekben küldünk az intézményekbe, melyek között olyan gyakorlatban elsajátítható, az egészséges mindennapokba beépíthető tevékenységek szerepelnek, mint pl. emlőönvizsgálat és szűrés szerepe a megelőzésben, kialakulás kockázatai, napi testedzés, egészséges ételkészítés, stb .

A Holnapom Egyesület várja azon általános- és középiskolások pályamunkáit, akik a vizualitás eszközeivel kívánják kifejezni, amit a női világról, önmagukról, a másik nemről megfogalmazni kívánnak. A pályázat célja, hogy a valódi női értékek kerüljenek fókuszba, a természetes szépség, a család összetartása, tradíciók ápolása, teremtése, a női egészség megőrzése…

Kíváncsiak vagyunk, hogy a mai fiatal lányok milyen izgalmas képi világgal hívnák fel társaik figyelmét a szűrések jelentőségére, a betegségek megelőzésére, s milyen tükröt tartanak a mai modern időkben kortársaik elé?

14-18 éves középiskolás tanulók felvételeit várjuk DVD-n, maximum 3 perces AVI, Mpeg, vagy mov. formátumban, minimum 720 pixel szélességben. A pályaművek videó, filmes és/vagy számítógépes, illetve bármilyen animációs technikával készülhetnek, műfaji kötöttség nélkül. A DVD tartójára, s a lemezre kérjük minden pályázó írja rá a mű címét, az alkotó nevét, születési évét, e-mail címét, iskolája nevét, felkészítő tanárát!

7-14 éves kor közötti általános iskolás gyerekek rajzait, plakátjait is várjuk. Az alkotások szabadon választott technikával készíthetőek el. Az A/3-as lapra készített mű hátulján, kérjük, minden pályázó tüntesse fel a nevét, születési évét, e-mail címét, iskolája nevét, felkészítő tanárát.

Ajánlott témák:

– Női Teremtő Erő
– Azt lásd, aki vagy!
– Női ideálok a múltban és a jelenben
– Önarckép

Díjazás: A legkitűnőbb kisfilmek, rajzok, plakátok felkerülnek weboldalunkra, korosztályonként a 3 legjobb alkotás készítője értékes díjazásban részesül.

Beküldési cím:
Hatvani István Általános Iskola
4028 Debrecen, Kardos u.24 (porta)

A kisfilmeket egyesületünk szakmai zsűrije fogja értékelni. Az eredményhirdetés október 5-én lesz a Fórum bevásárlóközpontban. A nyerteseket külön értesítjük.

További információ: 70/3882048 Béres Ilona

 

{module Forrás: sff|none}