Infósok Viadala 2012Érdekel az informatika világa? Nevezz be a versenyünkre egyedül vagy csapatoddal és vidd haza a verseny fődíját!

 

1. A verseny meghirdetője
Sopronban 2002-ben indult el a gazdaságinformatikus képzés a Nyugat-magyarországi Egyetemen, először ötéves rendszerben, majd a kétciklusú BSc-MSc formában. A 10 éves évforduló alkalmából gazdaságinformatikai versenyt szervez középiskolások számára a soproni gazdaságinformatikus képzést gondozó Nyugat-magyarországi Egyetem (NymE) Faipari Mérnöki Kar (FMK) Informatikai és Gazdasági Intézet.

2. A versenyzők köre
A versenyen részt vehet bármely általános vagy középiskolai oktatási intézményben tanuló diák, aki megfelel valamelyik kategória követelményeinek. A versenyzőket határainkon túlról is várjuk. A verseny nyelve magyar.

A versenyen az NymE FMK Informatikai és Gazdasági Intézet munkatársai/doktoranduszai és közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt. A versenyen a felkért szakmai zsűri tagjai és közvetlen hozzátartozói szintén nem vehetnek részt.

3. A verseny kategóriái
A versenyt két kategóriában hirdetjük meg

– A. kategória (9. évfolyam és alatti)
– B. kategória (10. évfolyam és feletti)

A versenyzők 1-3 fős csapatokban vehetnek részt. (Azaz a csapat lehet egyszemélyes, de maximum három főből állhat.)
– A csapat legidősebb tagjának az évfolyama számít a kategóriák közötti választásnál. (Azaz ha a csapat három főből áll, két kilencedikes és egy tízedikes diákkal, akkor a 10. évfolyam és feletti kategóriában kell indulniuk)
– Egy diák több csapatnak is lehet a tagja.

4. A verseny fordulói
A verseny két internetes fordulóból és egy soproni helyszínű döntőből áll. Az első forduló során tesztkérdéseket kell megválaszolni. A második forduló során kifejtős kérdéseket kell megválaszolni. A döntőre 2012 novemberében kerül sor az NymE FMK Informatikai és Gazdasági Intézetében.

A forduló időpontjai:

Regisztráció a versenyre (weben): 2012. május 15 – 2012. október 15.
– 1. forduló (weben): 2012. augusztus 27. – október 15. (hétfő), 20.00
– 2. forduló (weben): 2012. szeptember 27. – október 29. (hétfő), 20.00
– döntő és eredményhirdetés (Sopronban): 2012. november 16., péntek

A forduló feladataira adott válaszokat a fenti határidőig lehet módosítani, tetszőleges számban. A határidő pillanatában a rendszer lezárja a fordulót, onnantól kezdve módosításra nincs lehetőség. A 2. forduló feladata a forduló kezdő pillanatától elérhetőek, de csak az 1. forduló feladatainak leadása után jelennek meg a csapat számára. (Azaz ha egy csapat október 10-én leadja az 1. forduló feladatait, akkor onnantól kezdve látja a 2. forduló feladatait.)

A regisztráció 2012. június 15-től nyitott, regisztrálni a Menüben található linken tudtok!
Amennyiben bármilyen kérdésetek van, elértek minket a verseny at inf.nyme.hu email címen!

Regisztráció

 

{module Forrás: sff}