Rajzpályázat mindenféle korosztály számáraA Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége a Turizmus Világnapja (szeptember 27) alkalmából, a világnap idei mottójának – „Turizmus és a Fenntartható Energia” – jegyében rajzpályázatot hirdet meg mindenféle korosztály számára 26 éves korig bezárólag az alábbi témakörökben:

– Utazz és óvd a környezetet! – óvodásoknak (6 éves korig)
– Energia takarékoskodás nyaralás alatt! – alsó tagozatos általános iskolásoknak (6-10 éves korig)

 

Beadási határidő 2012. október 7.

– Környezetvédelem az erdei iskolában. – felső tagozatos általános iskolásoknak (10-14 éves korig),
– Milyen lenne a Te környezetbarát szálláshelyed? – középiskolásoknak (14-18 éves korig) és a 18-26 éves korosztálynak.

A pályázat célja
Az ifjúsági szállások szerepe a fiatalok környezettudatos nevelésében nagyon meghatározó, elsősorban az erdei iskolák által. A környezettudatos magatartás kialakulásának feltétele egy érzelmi viszonyulás, motiváltság, melynek kialakításában a természet közelében lévő erdei iskola programot szolgáltató ifjúsági szállások nagyban segítenek.
A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége, mint a Hostelling International világszintű ifjúsági turisztikai szervezet tagja is elkötelezett híve a fenntartható turizmusnak, a környezettudatos szállásszolgáltatásnak. Bár a turizmus környezetre gyakorolt hatásait sosem fogjuk tudni teljesen mértékben kizárni, de sokat tehetünk annak érdekében, hogy a turizmus fenntartható legyen.
A Hostelling International víziója egy olyan világszintű ZÖLD ifjúsági szállás (youth hostel) hálózat létrehozása, melyek egyben lelkes követei a fiatalok környezettudatos nevelésének.

A pályázat célja, hogy a gyerekek, fiatalok megmutassák a rajzaikban hogy nekik mit jelent a környezetvédelem a nyaralás során, hogy hogyan takarékoskodnak az energiával az utazásaik során, illetve hogyan képzelnek egy zöld ifjúsági szálláshelyet.

A pályázat részletei
Egy pályázó csak egy rajzot adjon be a korosztályának kijelölt témában, A4-es rajzlapon elkészítve. A rajzod hátoldalára írd rá a nevedet, az életkorodat, a postai címedet és az e-mail címedet, szüleid telefonszámát, továbbá az iskolád, óvodád nevét és címét! Az óvodák és általános iskolák az összegyűjtött rajzokat egyben is beküldhetik. A technika szabadon választott, filctollal, festékkel, zsírkrétával, színes ceruzával, illetve vegyes technikával is készülhetnek az alkotások.
A pályázatot kiíró Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége fenntartja a jogot, hogy a pályázatra beküldött rajzokat saját kommunikációs felületein díjazás nélkül felhasználja és kiállításon bemutassa.

A pályázat nyereményei
A pályázat korcsoportonkénti első helyezettje a családjával vagy barátjával eltölthet két éjszakát a szövetségünk pályázatban résztvevő valamelyik szálláshelyén:
Óvodás korosztály győztesének:
Zánka Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. (www.zanka.hu)

Alsó tagozatos általános iskolás korosztály győztesének:
Öko-ParkŸ Panzió-Kemping*** és Kalandpark – (www.oko-park.hu) – Eger-Szarvaskő

Felső tagozatos általános iskolás korosztály győztesének:
Centurm Apartmanházak (www.apartmanhotelpecs.hu) – Pécs

14-18 éves korosztály győztesének:
Fortuna Szálloda- és Étteremhajó (www.fortunahajo.hu) – Budapest

18-26 éves korosztály győztesének:
Villa Benjamin Siófok (www.miszsz.hu/szallas/siofok/youth-hostel-villa-benjamin-siofok/32/4)

Különdíjas nyeremények:
Marco Polo Hostel (www.marcopolohostel.com) – Budapest

Aventura Boutique Hostel and Apartments (www.aventurahostelbudapest.com) – Budapest
A nyeremények 2013. március 30-ig válthatók be 2 felnőtt és két gyerek együttes tartózkodására két egymást követő éjszakára a kiemelt és ünnepi időszakokra kivéve bármelyik napon.

A pályázat beküldési címe
Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége
Erdőháti Ágnes
Budapest
Visegrádi utca 12.
1132

Beadási határidő 2012. október 7.

További információ
Erdőháti Ágnes: 70/310-2003, info@miszsz.hu

 

{module Forrás: sff}