Ez nem mese! Meseíró pályázatot hirdet Gubás Gabi és Farkasházi RékaMájus első vasárnapján, Anyák napján startolt az Anyakanyar elnevezésű weboldal, amelyen két gyakorló anyuka, nem utolsósorban kitűnő színésznő ad tanácsokat, tippeket, megosztja gondolatait, érzéseit a mindennapokkal kapcsolatban az olvasókkal.

Réka és Gabi otthon is örömmel mesélnek, de teszik ezt a színpadon is, hiszen mindketten önálló gyermekműsorral is járják az országot, Réka kortárs költők megzenésített verseit, Gabi pedig az egészséges életmódot dicsőítő biomesékkel hódítja meg a legkisebbek szívét. Most pedig újabb izgalmas dolgot eszeltek ki: kiírják az Anyakanyar Meseíró Pályázatát.

Egyszer volt, hol nem volt… és boldogan éltek, míg meg nem haltak. Ismerős, ugye? Hát persze, hiszen egészen biztosan mindenki találkozott már ezekkel a mondatokkal, akár akkor, amikor még a szülők meséltek neki, akár akkor, amikor már anyaként-apaként állt helyt gyermekének altatásakor. Kicsit unalmas egy idő után, nem igaz? És bár a meseirodalom csodás és változatos, kezdve a népmeséktől, a nagy klasszikus Andersen- és Grimm-mesékig, eljutva egészen a lekörözhetetlennek tűnő Disney vagy egyéb rajzfilmes mesékig, valószínűleg minden családban egyszer csak felbukkan az az igény, hogy legyen saját mese. Ami olyan hősökkel indul hajmeresztő kalandokra, amilyet csak a csemete megkíván, ami úgy csűri-csavarja a történetet, hogy a mesét hallgató lurkó teljesen megelégedetten hunyja végre álomra csillogó szemét. Ami épp csak annyira agresszív és erőszakos, amennyire mi szeretnénk, amelyben nem csapkodják szegény macsekok fejét csalafinta kisegerek, és amelyben senkit sem esznek meg a farkasok. Már ha mi nem szeretnénk.

Egészen biztos, hogy nagyon sok elképzelt figura és fordulat született meg már anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák fejében. De ha eddig még nem is volt idő leírni és közkinccsé tenni, most eljött az idő! Az Anyakanyar.hu oldal két alkotója, Farkasházi Réka és Gubás Gabi ugyanis azt vette a fejébe, hogy a most készülő karácsonyi meglepetésükhöz, az Anyakanyar Mesetárhoz, amelyben az oldal látogatói minden nap egy új ajándékmesét tölthetnek majd le Réka és Gabi előadásában decemberben, meseíró tehetséget is kutatnak. Lássuk hát, milyen rejtett kincsek várnak megismerésre. Október 15. és november 15. között várják a saját készítésű meséket az info@anyakanyar.hu email-címre.  Aki elég bátor, és elküldi írását, abban az elismerésben részesülhet, hogy bekerül az Anyakanyar első Karácsonyának Mesetárába, Réka vagy Gabi előadásában, hogy sok-sok kisgyerek örülhessen esténként. Mindegy, hogy tündérekről, manókról, kutyusokról, dinókról, vagy vulkánokról szól-e a mese, sírni vagy nevetni kell-e a végén, írásra fel tehát! És mi lesz, ha nagyon-nagyon sok remek mese érkezik? Legyen így, hogy a bőség zavara miatt át kelljen szerkeszteni a már alakulóban lévő mesetárat. Gabinak és Rékának és az Anyakanyarnak még nagyon sok terve van, most itt az alkalom, hogy a meseírásban önmagukat kipróbálni szándékozók együtt kanyarodjanak velük!