Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.
Kefires lepény töltelékkel – recept
Hozzávalók a tésztához:
- 500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 2 evőkanál növényi olaj
- 50-55 dkg liszt
- 50 gramm vaj
- só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):
- virsli vagy sajt és sonka
- párolt gomba
- párolt káposzta
- burgonyapüré
- túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
Forrás: receptek365.info