Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.

Kefires lepény töltelékkel – recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 50-55 dkg liszt
  • 50 gramm vaj
  • só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

  • virsli vagy sajt és sonka
  • párolt gomba
  • párolt káposzta
  • burgonyapüré
  • túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Bővebben: https://receptek365.info/ha-ezt-a-receptet-megismered-soha-tobbe-nem-veszel-kenyeret-puha-kefires-lepeny/?utm_source=related&utm_medium=receptek365.info&utm_campaign=widget-1934277

Forrás: receptek365.info