4-1

A világbajnokság talán eddigi legjobb, de mindenképp leggólgazdagabb mérkőzésén Argentína 4-1-re legyőzte Dél-Koreát. A B-csoport csütörtök kora délutáni meccsén a gauchók bő félóra alatt elhúztak 2-0-ra, amire az ázsiaiaknak még a szünet előtt volt válasza. A második félidőben aztán a tripláig jutó Higuain még kétszer villant, közte a vb egyik fénypontját jelentő akciót megkoronázó fejesével, így Diego Maradona gárdája voltaképp a legjobb 16 között érezheti magát.

Argentína bő félóra alatt egy szerencsés öngóllal, és Higuain pontos fejesével építette fel kétgólos előnyét, és úgy tűnt, nagyon sima lehet a vége. Az első fordulóban a görögöket simán verő Dél-Korea azonban Demichelis kapitális bakiját követően szépítettek, majd az 58. percben, Yeom lövésénél az egyenlítéstől sem álltak messze.

Diego Maradona legénysége azonban a pazarul irányító Lionel Messi és a halálpontosan befejező Gonzalo Higuain vezérletével újra erőre kaptak és két látványos góllal újra elhúztak, a Real csatárának harmadik gólja nem mellesleg a vb eddig legszebb akciója végén született. Argentína így 4-1-re győzött és magabiztosan, hat ponttal vezeti a B-csoport négyesét az utolsó kör előtt.

 

 

Argentína – Dél-Korea 4-1 (Park C. Y. 15. – öngól), Higuain 33., 77., 80., ill. Lee C. Y. 46.)

 

Forrás: pepsifoci.hu