0-4

Diego Maradona, Lionel Messi, na meg az egész argentin válogatott pakolhat, és utazhat haza, miután a német nemzeti tizenegy teljesen megérdemelten 4-0-s győzelmet aratott ellene a negyeddöntőben. Thomas Müller korai fejesgólja után fekve indította a második találat előtti akciót, utána pedig már csak a gólkülönbség volt kérdéses.

Viharosan kezdődött a meccs, Thomas Müller nagyon hamar megszerezte a vezetést Németországnak. A Bayern fiatal játékosa Schweinsteiger beívelését csúsztatta Romero kapujába. Rendkívüli módon kemény volt az első percek futballja, több igen kemény belépő miatt kellett sípolnia Irmatovnak.

Az argentinok nem nagyon találták a fogást Joachim Löw alakulatán, a másik oldalon ellenben akadt nagy lehetőség: Klose durrantotta fölé Müller átadását. Neuer kapusnak egy merész kivetődéssel kellett tisztáznia Tévez elől, de nagy bravúrra nem volt szüksége.

Fordulás után próbált emelni a fordulatszámon Argentína, de néhány veszélyes megindulásnál többre eleinte nem futotta Messiék erejéből. Amikor aztán Tévez ígéretes helyzetből lőhetett, Mertesacker arccal blokkolt.

A másik oldalon ellenben jött a nagy ziccer és a gól is: Müller a földön fekve indított, Podolski önzetlen passzát Klose közelről az üres kapuba helyezte. A továbbjutás kérdése végleg a 74. percben dőlt el: Schweinsteiger zseniális egyéni alakítását követően Friedrich sodorta a labdát az üres kapuba. Ez teljesen megtörte a dél-amerikaiakat, Klose adta meg a kegyelemdöfést a 89. percben.

Németország a látottak alapján teljesen megérdemelten jutott a legjobb négy közé, Joachim Löw maximum csak amiatt bosszankodhat, hogy egyik legjobbja, Thomas Müller eltiltás miatt nem játszhat az elődöntőben Paraguay vagy Spanyolország ellen.

 

Argentína – Németország 0-4 (T. Müller 4., Klose 68., 89., Friedrich 74.)

 

Forrás: pepsifoci.hu