0-1

Spanyolország lesz Hollandia ellenfele a 2010-es világbajnokság döntőjében, miután az elődöntőben 1-0-ra legyőzte a német válogatottat. Az Európa-bajnok a kezdetektől fogva többet kezdeményezett, nagyobb lehetőségei voltak, de a támadók helyett ezúttal Carles Puyol vállalta magára a gólszerzést, aki egy irtózatosan nagy fejesgóllal döntötte el a továbbjutás kérdését.

Spanyol mezőnyfölénnyel kezdődött a meccs, az első helyzet is Villa nevéhez fűződött, majd Puyol fejelhetett ziccerben, de a kapuk érintetlenek maradtak. Az első félóra spanyol fölényt és jobbára mezőnyjátékot hozott, csak kisebb lehetőségek adódtak. A 32. percben Trochowski tornáztatta meg első ízben Casillast, aki védte a lapos lövését. Az utolsó percben Sergio Ramos mellett esett el Özil, a németek büntetőt reklamáltak, de Kassai Viktor helyes döntést hozva továbbot intett.

A szünet után is a spanyolok kezdeményeztek, Xavi, Iniesta, Xabi Alonso és Pedro többször is megkeverte a német védelmet, az 58. percben aztán Pedro lövése előbb kijött Neuerről, majd Iniesta a kipattanót középre lőtte, de az érkező Villa centikkel lemaradt a labdáról. A 69. percben a kapuig kevésszer eljutó németek is villantak, a csereként beállt Kroos kapáslövését kellett nagy bravúrral védenie Casillasnak. A 74. percben aztán megtörték a jeget a spanyolok, egy szöglet után a lendületből érkező Puyol fejelt óriási gólt. A találat után a németek érthetően kitámadtak, ami viszont helyet hagyott a spanyol kontráknak. Két ilyenből be is találhattak volna az ibériaiak, ám Villa és Pedro is elszórakozta óriási lehetőségét. A hajrában hiába próbálkoztak a németek, nem tudtak egyenlíteni, a spanyolok pedig már a lefújást várták. A döntőbe végül a jobb teljesítményt nyújtó spanyolok jutottak, a németeknek marad a bronzmeccs.

 

Németország – Spanyolország 0-1 (Puyol 74.)


Forrás: pepsifoci.hu