Olaszország-ÍrországNagy iramban kezdtek az írek, már az első akciójukból eljutottak Buffon kapujához, igaz, a kapura lövésig már nem, és ez a 90 perc során sem sikerült sokszor. Az olaszok igen álmosan futballoztak jó félóráig, pedig nyerniük kellett a továbbjutáshoz (és imádkozniuk, hogy ne legyen 2-2 vagy többgólos döntetlen a spanyol-horvát).

 

A 34. percben aztán Di Natale már közel járt a gólhoz, bő egy percre rá Cassanónak pedig már össze is jött: a Milan csatára Pirlo szögletét csúsztatta Given, a felső léc és a menteni igyekvő Duff lábát is érintve a hálóba (Videó itt!).

A második játékrész Dunne két remek mentésével kezdődött, majd Di Natale jobb alsóba tartó lövését védte Given, hogy aztán megint elfogyjanak a veszélyes jelenetek. Andrews szabadrúgásánál aztán figyelnie kellett Bufonnak, közben Pirlo és Diamanti kecsegtető helyről elvégzett pontrúgása semmilyen veszélyt nem jelentett némi meglepetésre, így komolyabb ziccer nélkül teltek a hajtós meccs percei.

A hajrá aztán ismét felpörgött, Andrews kiállt második sárgával a 89. percben, a csereként beállt Balotelli pedig gyönyörű góllal állította be az olasz továbbjutást érő, 2-0-s végeredményt (Videó itt!).

Olaszország – Írország 2-0 (Cassano 35., Balotelli 90.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}