2-1

Egy remekül eltalált lövés döntötte el a világbajnokság első nyolcaddöntőjét. Uruguay Luis Suarez két találatával gyűrte le nagy csatában 2-1-re Dél-Koreát, a győztes gólt az Ajax támadója a 81. percben szerezte. Egy hatalmas hiba után az ázsiaiak még felálltak, de másodszor már nem tudtak.

 

Jó iramban kezdődött a meccs, Dél-Korea már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést. Park Chu Young végzett el egy 23 méteres szabadrúgást, labdája a jobb kapufán csattant. A másik oldalon Suarez jobban célzott, igaz, lényegesen könnyebb dolga is volt: a kapus és a védők hihetetlen hibája után helyezhetett az üresen hagyott kapuba. (VIDEÓ ITT!) A félidő hátralévő részében hatalmas küzdelem zajlott a pályán, a gólhoz talán az uruguayiak állnak közelebb: Suarez a kapuig gyalogolhatott volna, ha nem állítják meg tévesen lesen.

Fordulás után rákapcsoltak az ázsiaiak, Uruguaynak komoly gondjai voltak. Ennek megfelelően érkezett is az egyenlítés – meglepő módon egy rögzített helyzetet követően. Lugano felfejelt labdájára Muslera nagyon későn mozdult ki, így Lee Chung Young a kapuba fejelhetett. Az egyenlítést követően néhány perccel magához tért Uruguay, és egy remekül eltalált lövéssel ismét előnybe került: Suarez egy szögletet követően balról befelé cselezett, majd a kapufa segítségével tekert a hosszúba.

Mint kiderült, a parádés egyéni megmozdulás negyeddöntőt ért Uruguaynak, miután Lugano a gólvonalon előtt utolérte Lee Dong Guk kapuson lelassult löketét.

 

Uruguay – Dél-Korea 2-1 (Suarez 8., 81. ill. Lee C. Y. 67.)


Forrás: pepsifoci.hu