2-3

Két nagy gól az első játékrészben és a második félidei remek holland befejezések – erről maradhat emlékezetes az Uruguay-Hollandia vb-elődöntő, amely végül az Oranje 3-2-s sikerét hozta. A Tulipánosok góljait van Bronckhorst, Sneijder és Robben szerezte, az uruk részéről Forlán egyenlített még a szünet előtt, majd Maxi Pereira a hajrában állította be a végeredményt. Hollandia ezzel 100 százalékos maradt a dél-afrikai világbajnokságon, és 1974, illetve 1978 után harmadszor jutott a torna fináléjába!

Kiegyenlített csatát hozott az első negyedóra, bár a hollandok többet kezdeményeztek, míg az uruk az eltiltott Suarez hiányában Forlán és Cavani meglódulásaira épített. A 18. percben aztán góllá érett a minimális holland fölény: van Bronckhorst több mint 30 méterről, irdatlan erővel bombázott a hosszú felső sarokba, ez a találat alighanem dobogós lesz a vb legszebb gólja szavazáson!

Forlán a 41. percben egalizált egy távoli lövéssel, ami ugyan hasonlóan szép volt, de Stekelenburg kapus is ludas volt, hisz későn eszmélt.

A szünet után brusztolásba ment át a meccs, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, aztán némi üresjáratot követően villant a vb egyik legjobb és legeredményesebb játékosa, Sneijder, és a 70. percben egy megpattanó labdával újra vezetést szerzett az Oranjénak. Három perc múlva végképp eldőlt (vagy legalábbis úgy tűnt…) az első elődöntő: Robben fejelte be szépen Kuyt remek beadását.

Persze a világbajnokság egyik üde színfoltja, Uruguay nem búcsúzhatott feltett kézzel! Maxi Pereira 16 méterről, ballal lőtt a holland kapuba a 92. percben és a ráadás perceiben a kapujuk elé szegezték a hollandokat a dél-amerikaiak, akik hősies küzdelemben, 3-2-s vereséggel buktak el a döntő küszöbén, a második félidőben helyzeteinek nagy részét góllá váltó ellenfelükkel szemben.

 

 

Uruguay – Hollandia 2-3 (Forlán 41., M. Pereira 91., ill. van Bronckhorst 18., Sneijder 70.., Robben 73.)

 

Forrás: pepsifoci.hu