1-1

Olaszország együttese 1-1-es döntetlennel kezdte meg szereplését a dél-afrikai világbajnokságon. A címvédő Paraguay elleni meccsén meglepetésre a dél-amerikaiak szereztek vezetést, amit az igen gyenge produkciót nyújtó olaszok csak egy óriási kapushiba után tudtak kiegyenlíteni.

Nem kezdődött túl nagy iramban a meccs, az olaszok léptek fel kezdeményezőbben, de a paraguayi védelem nagyon jól rombolt, így csak kisebb lehetőségekig jutottak De Rossiék. Montolivo lövése a 22. percben csemege volt Villarnak, igazából ezen kívül jobbára küszködtek csak egymással a csapatok.

A 39. percben aztán a semmiből szerzett vezetést a főleg a védekezésre fókuszáló Paraguay, Torres beadását Alcaraz fejelte a hálóba. A fordulás után sem mutatott sokkal jobb játékot az olasz válogatott, veszélyesebbek voltak a dél-amerikaiak, ami köszönhető volt a roppant gyenge olasz védekezésnek is.

A 63. percben aztán egy ajándék góllal egyenlített a címvédő. Villar lepkézett hatalmasat egy szögletnél, De Rossi pedig a kapuba segítette a labdát. Ezután jobban nekidurálták magukat az olaszok, előbb Pepe, majd Montolivo lőtt kapura, utóbbi esetnél Villarnak kellett nagyot védenie.

A hajrában hiába küzdött Lippi együttese, nem tudta bevenni a paraguayi kaput, így meg kellett elégednie egy sovány döntetlennel, ami az olaszok gyenge játékát látva nem túl jó előjel a folytatást illetően.

 

Olaszország – Paraguay 1-1 (De Rossi 63. ill. Alcaraz 39.)

 

Forrás: pepsifoci.hu