„Íme az Ember!”II. János Pál Pápa személyes tárgyai és életnagyságú fotói a VAM Design Centerben 2009. április 2-tól augusztus 31-ig.

A kiállítás keretében több mint 1300 négyzetméteren lehet a pápával „találkozni”. A képeken kívül II. János Pál személyes tárgyai illetve a róla készült válogatott filmek közül többet meg lehet majd tekinteni.II. János Pál halálának 4. évfordulóján, nagyszabású kiállítás nyílik a VAM Design Centerben Arturo Mari a pápa személyi fotósának közel 200  képéből . A kiállítás címe: Íme az ember – Egy pápa arcai.

„Arturo Marinak megadatott, hogy II. János Pálhoz való közelsége révén emlékezete a fényképezőgép lencséjéhez hasonlóan fogadhassa magába a pápa személyes kisugárzásának legapróbb részleteit is.” – írja Erdő Péter bíboros, a kiállítás fővédnöke, Arturo Mari könyvének előszavában.

II. János Pál Pápáról már életében képregényt írtak, Ő volt az első pápa, aki szinte megállás nélkül úton volt, nem hiába kapta az „utazó pápa” nevet: csaknem 130 országban járt.

Milliókkal találkozott szolgálata idején. Mindig saját maga írta a beszédeit, s tucatnyi apostoli buzdítást és konstitúciót, enciklikát jegyzett.Történelmi pillanat volt, amikor a pápaság történetében elsőként tett látogatást egy zsinagógában, valamint egy mecsetben.

Neve karitatív tevékenységekkel, a betegségek, a szegénység, valamint a háború elleni küzdelemmel fonódik össze. Sok tekintetben megőrizte az Egyház korábbi dogmáit, ám haladt a korral, s nyitott volt a modern technológiák, így a XX. század kommunikációs találmányaira is.

Legérdekesebb döntései közé tartozott az észak-amerikai Verizonnal megkötött szerződés, amelynek értelmében a mobillal rendelkező előfizetők csekély összegért cserébe sms-ben kapták meg a pápa napi üzenetét. A Szentatya olyannyira haladt a korral, hogy engedélyével 2002-ben a Vatikánnak önálló weboldala született, amelyen keresztül az internetezők közvetlenül hozzáférhettek a pápa hitről és világbékéről szóló beszédeihez. II. János Pál azt vallotta, hogy:

„a média roppant lehetőséggel bír, hogy előmozdítsa a békét és felépítse a párbeszéd hídjait a népek között, széttörve a gyűlölet, a megtorlás és az újfajta erőszak ördögi körét…”

A kiállítás segítségével a látogató megtapasztalhatja II. János Pál személyének emberi vonásait: egykori pápát amint síeléshez készülődik, kirándul a hegyek között, felpróbálja Bononak, a U2 frontemberének a napszemüvegétTeréz anyával imádkozik. vagy leprásokkal körbevéve,

Arturo Mari fotóinak  köszönhetően bárki láthatja tűnődéseit, vidámságát, határozottságát és szelídségét, valamint az imádságban és az emberi valóságban való elmélyülését.

Az augusztus 31-ig tartó tárlathoz még egyéb rendezvények is kapcsolódnak Itt lesz például a nagysikerű osztrák, pop-rock banda, a Cardiac Move vagy színpadra lép a Liszt-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre is az egyik este. A szervezők interaktív, elgondolkoztató és szívszorító kiállítást ígérnek mindenkinek, fiataloktól az idősekig egyaránt. rappelő papot, Stan Fortunát.

A nagy múltú pápának megválasztásának 30. évfordulója alkalmából, halálának 4. évfordulója alkalmából rendezett kiállítást a 2007-es Városmisszión alakult Mission is Possible lelkes egyetemistákból álló csoportjának szervezésében valósul meg  2009. április 2-től a VAM Design Centerben.