Őszi Kulturális Fesztivál kezdődik SzegedenSzínházi Nyílt Nap, Guiness rekordkísérlet, Chagall-kiállítás és Bácskai Juli Pszichoszínháza mellett Popper Péter, Váczi Eszter, Harcsa Veronika és Bálint András is várja októberben a kultúra szerelmeseit a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválján, október 1. és 31. között.

Az egyetem tehetséges hallgatói és a neves vendégelőadók 50 helyszínen 250 programmal bizonyítják, hogy Szeged nem csak a tudományok, de a kultúra központja is.

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája idén októberben tizennegyedik alkalommal rendezi meg a művészet és kultúrakedvelők nagyszabású rendezvényét, az Őszi Kulturális Fesztivált. Az egy hónapos rendezvény során az egyetem művészeti csoportjai és hallgatói mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkoznak be.
A fesztivállátogatók többek között megtekinthetik Gyeviki János fotókiállítását, Bácskai Juli Pszichoszínházának előadását, László Boldizsár zenés estjét, de részt vehetnek a Harcsa Veronika Duó koncerten, Bálint András Márai-estjén, valamint Grecsó Krisztián és Darvasi László beszélgetésén is. A rendezvénysorozat továbbá olyan különlegességekkel is várja vendégeit, mint a Chagall-kiállítás, Popper Péter Harag, bosszú, megbocsátás című előadása, valamint Parti Nagy Lajos: Ibusár című monodrámája Bíró Kriszta előadásában.
A Szegedi Nemzeti Színház Nyílt Napján a résztvevők Guiness rekordkísérlet részesei is lehetnek: a szervezők ugyanis arra kérnek minden kedves látogatót, hogy egymást kézen fogva minél több ember ölelje körbe a színház épületét. A rendezvény ideje alatt a városban egyetemista „ölelésbiztosok” végeznek majd toborzást a sikeres rekord felállítása érdekében.
A komoly- és könnyűzene kedvelőket többek között a X. Szegedi Kamarazenei Fesztivál hangversenyei, Fülei Balázs zongoraművész koncertje, a Four Seasons énekegyüttes, a Molnár Dixieland Band, az Irie Maffia, a NEO, a Cimbali Band, a Kaláka zenekar és a Magna Cum Laude koncertjei szórakoztatják.

 

(www.edupress.hu)