2010 a Fesztiválok Éve, amelynek apropóján a Magyar Turizmus Zrt. fesztivál roadshow-ja hét felsőoktatási intézménybe látogat el, hogy népszerűsítse a hazai fesztiválokat és a belföldi turizmust.

Az április 23-án indult roadshow keretében a hallgatók nem csupán a 2010. évi fesztiválokról és a belföldi turisztikai ajánlatokról kaphatnak naprakész információt, hanem három játékban is összemérhetik tudásukat. A fesztiválokat legjobban ismerő, legügyesebb hallgatók akár fesztiválbelépőkkel is gazdagodhatnak.

Április 23-án a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján indult útjának a fesztivál roadshow, amelynek elsődleges célja a fiatalok körében népszerűsíteni a hazai fesztiválokat és a belföldi turizmust. Április 28-án szerdán a budapesti Zsigmond Király Főiskolán folytatódik a program, a roadshow minden állomásán játékos módon ismerhetik meg a magyarországi fesztiválok világát az érdeklődők. A helyszínen kitöltendő totókérdésekből kiderül például, hány millió szál virágot használnak fel a Debreceni Virágkarneválon, hol tartják a Harley Davidson fesztivált, vagy hány éves múltra tekint vissza a Hegyalja Fesztivál. A vállalkozó kedvűek a fesztiváljegyeken túl egyéb, a fesztiválozáshoz szükséges kellékekért játszhatnak. Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója elmondta: „A fesztiválozás egyre nagyobb tömegeket mozgat meg. A fiatalok számára a könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválok az érdekesebbek, de mindenki megtalálja a számára legvonzóbbat a több száz fesztivál között.”
A május közepéig tartó roadshow ellátogat továbbá a Budapesti Gazdasági Főiskolára, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára, a Miskolci Egyetemre, a Szent István Egyetemre és a Dunaújvárosi Főiskolára.

A Fesztiválok Éve tematikus év apropóján a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület keresi azon 3 fős kreatív csapatokat, akik egyperces filmben fényképezőgépet, kamerát vagy akár mobiltelefont használva a lehető legérdekesebben, sokszínűen és utazásra csábítóan tudják bemutatni hazánk – gasztronómiai, komoly- és könnyűzenei, folklór és összművészeti – fesztiválkínálatát. A pályázatok leadási határideje május 31.
A pályázatról bővebb információ a www.meseonline.hu/virusfeszt, illetve a www.itthon.hu oldalain található.
(www.edupress.hu)