a-hegyaljat-a-hangulatert-valasztjakMÁJUS 31-ÉN EMELKEDIK ELŐSZÖR A HEGY’-JEGY ÁRA

Program és hangulat: ez a két legfontosabb szempont, ami miatt a hegyaljázók nyaranta Tokaj mellett döntenek – a Hegy’ házi felmérése szerint. Az árérzékenyek számára jó hírünk van: még majd’ két hétig több mint 30%-os kedvezménnyel juthatnak a júliusi, négy napos Hegyalja-bérlethez és idén is lesz RészletBérlet.

 

Groove Armada és Motörhead, The Herbaliser és Funeral for a friend, Subscribe és Ákos – a nyár legváltozatosabb zenei kínálata a Hegyalján található meg július 14-18-ig. A fesztiválozók elárulták nekünk, hogy ez a legfontosabb szempont, amikor a fesztiválkínálatot böngészve a Hegy’ mellett teszik le a voksukat – a szervezők pedig figyelnek szavukra, és arról idén is gondoskodtak, hogy gazdag legyen a műfaj-választék. A fesztiválozók nagy része ugyanis nem csak „metált” vagy „elektrót” hallgat: legtöbbjük mindenre kíváncsi, és a tokaji négy napos feszt jelentős részét arra használja ki, hogy új zenéket ismerjen meg.

A zenei felhozatal mellett a fesztivál hangulata döntő: évről-évre egyre többen kerekednek fel és költöznek Tokajba, a Tisza-partra a nyár egyik legnagyobb zenei kavalkádjának idejére. A hangulat szorosan összefügg a gazdag zenei kínálattal: az ország fesztiváljai közül egyedülálló a Hegyalja olyan szempontból, hogy a különböző műfajok rajongói ezen a fesztiválon adnak egymásnak randevút: a Tankcsapda és a The Kolin rajongó simán megfér egymással a Hegy’ területén éppúgy, mint Tokaj borozóiban. A zenei töltődés így garantált: aki júliusban Tokajba látogat, sohasem tudhatja, mikor bukkan egy olyan ismerősbe-ismeretlenbe, aki pár percen belül korábban ismeretlen zenék világába kalauzolja el.

Muníció akad bőven: a több mint 200 fellépő között az elektronikus műfaj csemegéi (például Roots Manuva, Goldie vagy a hazai Belga és a Hősök) éppúgy előfordulnak, mint a világzene legizgalmasabb előadói (legyen az a Besh-o-droM vagy a Zuboly). Arról nem is beszélve, hogy szimfonikus Epicától, pörgős Disco Ensemble-n át a kísérletező Meshuggah-ig terjed a gitárok rajongóinak szóló kínálat.

 

Elérhető a feszt – RészletBérlettel is

A fesztivál kínálata és hangulata után jóval lemaradva kerül elő a Hegyalja szervezők házi-felmérésében jegyárak kérdése: a Hegy-látogatóknak ez jóval kevésbé problematikus, mint gondolnánk. A magyarázat talán a tavalyi újításban rejlik: a RészletBérlettel három részletben vásárolható meg a négy napos bérlet, így nem tűnik fel annyira ez a – zenerajongók számára kötelezőnek tűnő – kiadás. A három RészletBérlet a kapunál teljes értékű karszalagot ér.

Kedvezményesen, 15.000,- Ft-ért május 31-ig vásárolható meg a négynapos Hegyalja-bérlet. Júniustól is kedvezményes még a Hegyalja bérlet, de akkor már nem 31%-kal, hanem 24%-kal kerül kevesebbe a helyszínen vásárolthoz képest. A fesztiválozók az eddigi tapasztalatok szerint értékelik a kedvezményes időszakot: már idén is sokan döntöttek úgy, hogy kihasználják ezt a lehetőséget és nem halasztják későbbre a Hegyalja-bérlet beszerzését – így egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy nem csak a zenészek gondoskodnak majd a fesztiválhangulatról…

Ráadásul, aki négynapos bérletet vesz, szállásáról is gondoskodik, hiszen a bérlet automatikusan sátorhelyet is biztosít a fesztivál területén. Aki a sátrazást kevésbé szívleli annak a tokaji és környékbeli szállásokat érdemes kipróbálnia – ki tudja, hátha így a helyi borokat is kedvezménnyel kóstolhatja majd, a pincékről érdemes a szállásadónál érdeklődni.

Bővebben a jegyekről

http://hegyaljafesztival.hu/index2010.php?page=39

Linkek, program, szabadon használható képek:

www.hegyaljafesztival.hu

www.facebook.com/hegyaljafesztival