Tudatos Szülők Iskolájadr. Czeizel Endre – Gyermek áldás – gyermek vállalás – november 21. 19 óra.

Miért szülünk a XXX. után? és miért csak 1,3 gyermeket? Hogyan védjük magzatunkat már a fogantatás pillanatában is? Miért lehet az, hogy minden második gyermek egy „baleset” eredménye, nem pedig a tudatos gyermekvállalásé?

A gyermekvállalás útvesztőiről, a felelősségteljes (optimális) családtervezésről pedig dr. Czeizel Endre előadásában kaphatnak választ a leendő kispapák és kismamák, nemcsak tudományos, de hétköznapi kérdéseikre is november 21-én este 19 órakor. „Megdöbbentő tény, hogy a korábbi évszázadokban az anyák által világra hozott, átlagosan 11 gyermek a nemi-élet természetes velejárója volt. Ezzel szemben a 20. században születéskorlátozás és a nők társadalmi helyzetének megváltozása miatt a családonként gyermekszám drasztikusan csökkent (jelenleg hazánkban 1.3,) éppen ezért tudatosan kell felkészülni a gyermekek egészségesen születésének a biztosítására. Ezt a célt szolgálja a felelősségteljes optimális (minőségi) családtervezés. „ – foglalja össze dr. Czeizel a kérdéskört.

Mindennapi kenyér – ez lenne a megoldás?

A babavárás időszakára fel kell készülni, védeni kell az anyát és a magzatot is, hiszen tudományosan alátámasztott tény, hogy a fejlődési rendellenességek 30%a kivédhető lenne prevencióval.

1998 óta Amerikában a lisztbe folsavat tesznek és ebből készítik mindennapi ételeiket, kenyerüket. Ennek hatására kimutatták, hogy harmadával csökkent  a magzati rendellenességek száma – állítja Czeizel doktor. E téma mellett kardoskodom manapság hazánkban. Így a szegény ember magzata is védettséget kaphatna, aki egyébként nem menne genetikai szűrésre, tanácsadásra. E gondolatokról, felvetésről a legutóbb megjelent könyvemben olvashatnak részleteket.

további info: www.cziezel.hu

www.tudatosszulokiskolaja.hu

 

 

 

 

csökkenünk

széletkor növekzik

fejlődési rendeellenessége 30%a kivédhető

a gyerek fele tudatos tervezés , baleset

ksh demográfiai adatok….

1998 óta amerikában benne van a lisztben a folsav, harmadával csökkent  a magzati rendellenességek száma…szegény ember is hozzájut, aki nem menne genetikai szűrésre, tanácsadásra